18.2.2016

Seikkailuja ja tokoiluja

Alkuun vähän kuvia eiliseltä ja sitten tokohöpinää...


Miehen ottamia taas, Sonyn nokalla keikkui joku mystinen manuaali "Eyemik" 135mm f2.8, boosterilla. Käytiin neljän hengen (+koira) porukalla seikkailemassa lähimetsässä ja jäällä.

Hiekkakasan valloittaja.

Näitä aarteita löytyy aina kanniskeltavaksi.

Iloinen pieni Tossukka :)

Tukeva, pitävä ote...?

Kiipeilyä.

Eilen illalla kävin Toscan kanssa treenailemassa vähän läheisellä parkkipaikalla. Pitkästä aikaa! Ei ollakaan hetkeen tehty ulkona juuri muuta kuin seikkailtu metsissä ja leikitty leluilla. Sisällä ollaan keskitytty siihen sivulletuloon, joka kyllä edistyy edistymistään.

Ulkosalla ei sitten otettu kuin pari sivulletuloa, etten pilaa mitään. Oli suora! Jes! Sitten kokeiltiin istu-maahan-istu -vaihtoja. Missä välissä tuo koira on oppinut maahanmenon pelkällä sanallisella käskyllä? Kun toimi suoraan mun edessä, siirryin metrin taakse päin ja toimi edelleen. Ei liikkunut eteenpäin.

Niin siis että mitä liikkeitä mulla nyt oikeestaan olikaan enää ALOon sen seuraamisen lisäksi..? Ainiin se noutoesineen pito. Voisin sanoa, että kaikki muu on aikalailla no problem, pientä viilausta. Kun tuo on jo valmiiksi niin hyvä ja hieno ja taitava! Estehyppyä ei olla normaalilla esteellä kokeiltu, vain superleveällä, mutta en usko, että menee montaa treenikertaa varmistella sille ideaa siitä, että se este kuuluu ylittää luokse tullessa. Odotellaan kuitenkin nyt sulia kelejä hypyn treenaamiseen. Paikkamakuu on ihan iisiä, luoksetulo toimii (tosin siinä se sivulletulo vielä tietysti oma juttunsa).

Palkattomuus on toki sitten ihan oma asiansa, sitä katsotaan sitten pikkuhiljaa kun tuo alkaa olla varma liikkeissä. Ja täytyyhän niitä liikkeitä sitten vielä ketjuttaa ja kokeenomaisia treenejä ja häiriötä (sekin tosin no problem!) ja vaikka mitä, joten turha kuvitellakaan, että vähään aikaan ollaan kuitenkaan koevalmiita. Jo ihan sen seuruun hiomiseen menee kauan, saati sitten kaikkeen muuhun. Ja entä se luoksepäästävyys? Ei olis kai sallittua pyöriä, hyöriä ja kiivetä tuomarin syliin?

Näillä näkymin saadaan ulkokentille ihan hyvin treeniseuraa silloin tällöin jostain päin Tamperetta. Auto kulkee. Ja eiköhän me jotain koulutuksiakin keksitä, täällä on kuitenkin vaitoehtoja vaikka muille jakaa. Ihan hyvää tekisi jossain vaiheessa päästä säännöllisemmin jonkun valvovan silmän alle touhuamaan.

Treenin ohessa kokeiltiin esineruutuun liittyen hanskojen noutamista, joka toimikin superhyvin! Aiemmin ollaan paristi kokeiltu ja Toscaa on saanut ihan kunnolla rohkaista ja vakuutella, että hanskojen suuhun ottaminen on ok. Tästä lähdetään vähitellen yleistämään noutamista myös muihin soveltuviin esineisiin.


Woof?

Tulossa on muuten "Näin meillä" -juttusarjaa, jossa kerron, miten meillä on mitäkin asiaa opeteltu. Voi kestää kuukausi jos toinenkin, ennen kuin yhtään näistä tulee ulos, mutta rakenteilla on tällä hetkellä ainakin sivulletulosta & seuraamisesta, esineruudusta ja tassut korokkeelle + pyöriminen -tempusta postaukset.

Mistä te haluaisitte kuulla?

2 kommenttia:

 1. Heips oletko katsellut Tampereen seudun koirakerho, eli tamskin tarjontaa. Suosittelen liittymään jäseneksi ja katselemaan tokotreeniryhmiä. Ryhmässä treenaminen on todella opettavaisempaa, kuin yksin kotipihalla ja ohjaaja pystyy ohjamaan teitä ylöispäin. Muutenkin ryhmässä tsempataan toisia ja saadaan hyvää häiriötreeniä kisoihin. Tamskilla on loistava treenihalli, jossa pystyy hyvin treenamaan tokoa ja jos innostut muista lajeista myös niitä. Tamskilla ei tarvitse loppujen lopuksi tehä paljon talkootöitä ja hinnat ovat kohtuulisia muihin seuroihin nähden. Myös se että pääsee seuran kautta paremmin tutustumaan muihin koiraharrastajiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tutustunut, mutten ole vielä liittynyt. Katselen nyt, jos pääsen mukaan yhteen koulutukseen ja jos en, niin sitten harkitsen tamskiakin varmaan uudelleen :)

   Ohjattuihin treeneihin ja ryhmätreeneihin on jokatapauksessa siis tarkoitus mennä :)

   Poista

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksyntäni jälkeen :)