13.8.2019

Nokia RN

Ringalle Nokian ryhmiksestä JUN EH JUK2


Nokia RN (10.8.) Dina Korna, Viro
"Smaller in size, on very low. Feminine head. Correct head with nice expression. Correct bite, but lower canines are very close to upper gums. Good topline. Enough developed body for age. Correct angulation. Correct coat. Moves ok for 9 months. Nice temperament."

Toivottavasti sain kaikki sanat sinnepäin oikein.

Kuvia mulla ei nyt valitettavasti oo ainoatakaan tästä kyseisestä näyttelystä, kuvat on Collie-erkkarista. Kiitos Annina Eskola kuvista!


Oli mukava käydä pienemmässä näyttelyssä, joka oli lyhyen ajomatkan päässä kotoa, johon oli ilmoitettu vain 19 nahkaa. Ja mukana se kiva, helppo ja mukava koira, joka ei keksi mitään tyhmyyksiä - siis kyllä, vaikka se onkin vasta junnu. Ringan kanssa on helppoa ja mukavaa mennä kaikkialle, eikä tarvitse jännittää sen käyttäytymistä. Se tykkää ihmisistä ja sietää muut koirat juuri sopivalla tasolla - ei kiinnosta sen enempää hyvällä kuin pahallakaan. Sellainen sopiva välimalli. Toki se joitain kävi nuuskimassa, ja liian innokkaille sanoi kun riittää. Se myös kykenee odottelemaan rauhassa, meteliä pitämättä.
         Lisäksi sen kanssa on ihan hirvittävän mukavaa kehässä jo tällä kokemusmäärällä! Niinkuin on kyllä Toscankin kanssa, mutta sillä onkin takanaan vähän enemmän näitä hommia jo. Jospa se on perinnöllistä? En ainakaan myönnä mitään varsinaisesti sille kouluttaneeni, muuta kuin odota-käskyä ihan muissa jutuissa. Kahdesti treenattiin, sit parit mätsärit ja virallisiin kehiin. Ja se sai jo ekassa mätsärissä, siis oikeasti KAHDEN treenikerran jälkeen, punaisen "koska on valmiimman oloinen käytökseltään"!

Tein myös päätöksen, mm. messarin kovien ilmoittautumismaksujen takia, että katsotaan ens keväänä näyttelyjuttuja uudestaan. Varga on vielä ihan kakara, joten sen kanssa ei ole järkeä lähteä vielä pitkään aikaan mihinkään - varsinkaan näyttelyyn, joka on tuplasti muita kalliimpi. Ringan kanssa odotellaan josko se vielä vähän kasvaisi ja sen kulmurit kehittyisi parempaan suuntaan. Se on melko todennäköistä, että ne siitä vielä paranee.
           Keväällä ne saisikin ilmoitettua eri luokkiin, Ringa nuoriin ja Varga junnuihin, jolloin pystyisin esittämään molemmat kokonaan itse. Tosin Ringan pärjäämisen kannalta se ei välttämättä ole viisain ratkaisu, mutta eipä sen niin väliä, ei mulla ole tavoitteena saada näistä mitään muotovalioita, eikä me tähdätä ROP-kehään tai muuta. Kunhan nyt sen "pakollisen näyttelytuloksen" saavat sitten sen ikäisinä, että se mahdollinen valioituminen niistä muista, meille oikeasti tärkeistä ja tavoitteellisista lajeista, on mahdollista, niin kaikki muu on plussaa.


Ensi lauantaina meidät voi bongata koko lauman voimin Kaupin vinttikoiraradalta (Tampere), jossa järjestetään Joka Koiran Sprinttimestaruudet. Ja kaikki kolme käyvät juoksemassa, Tosca maxeissa ja junnut pentuluokassa. Katsotaan parantaako Tosca aikaansa, pari vuotta sitten sen tulos oli 7,6sec 80m matkalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksyntäni jälkeen :)