23.2.2016

Korvia, aktivointia, tokoa, näyttelytreeniä...

Vaihteeksi vähän enemmän tekstiäkin?

Toscalla on muutaman päivän ollut teipit korvissa.
Testataan, että miten ne pysyisi, jos pari kuukautta teippailisi.
Aiheesta tulossa paremmin postausta jossain välissä.

Tee se itse -aktivointilelu - korkillinen maitopurkki ilman korkkia + puoli kourallista nappuloita tai muutama nami. Tosca varmaan yli tunnin pyöritteli, pureskeli, heitteli ja töni purkkia saamatta kaikkia nappuloita ulos. Viimein se kai sitten repi siihen riittävän aukon ja sai syötyä loputkin. Mies tosin mutisi, ettei kuule telkkarista mitään, kun koiruus riehui vieressä purkkinsa kanssa, joten jotain miinuspuoliakin...

Nappuloista puheen ollen, nuo olivat viimeiset ja nyt alkaakin sitten täysi raakaruokinta. Nappulan määrä on nyt ollut aika vähällä, ennenhän tuo söi ihan 50/50 -mallilla. Ollaan myös siirrytty kerran päivässä ruokailuun tässä ehkä joskus noin viikko sitten, mikä on tuntunut sopivan Toscalle. Se ei tunnu millään tavalla kaipaavan aamuruokaansa ja maha toimii mielestäni paremmin.

Nyt alkuun kuppiin menee lihojen lisäksi merilevää, öljyjä (tällä hetkellä auringonkukka ja lohi), sinkkiä ja kuituna pellavansiemenrouhe. Niitä on tosin nyt annettu kokoajan, kun Tosca on ollut, vaikka on osittain nappulaa saanutkin. Säädetään lisää, kun saan laskettua tarkemmin. Onneksi on Katiskasta ostetut e-kirjat ja excel-taulukot apuna! Suosittelen lämpimästi. Luita saa satunnaisesti, näistä suurin osa kerralla syötäviä, esim. kanan selkiä.

Kiipeilijämestari Tosca.
Tämä tässä on ilmeisesti jonkinlainen alkeellinen vatsalihaspenkki.


Sunnuntaina oltiin näyttelytreeneissä. Meni oikein hyvin! Paikalle tullessa oli hallin ulkopuolella jo muita koirakoita, joille T meinasi aluksi vähän haukahdella. Nakeilla sen huomion sai kuitenkin muihin juttuihin ja sitten malttoi olla hiljaa ilman namejakin, vaikka joku pienempi otus räksytti vieressä ja muuta.

Itse treeneissä neiti oli oikein fiksusti. Heti muistui asiat mieleen, kun näyttelyremmin laittoi kaulaan. Se osaa hirveän nätisti seistä ja juosta vierellä. Ja kai mä itsekin ihan hyvin pärjäsin. Nyt kun näyttelytouhuista on jonkinlainen käsitys, voisi Toscan kanssa joskus huvikseen uskaltautua mätsäreihin, joita tässä lähistöllä on tarjolla ihan kiitettävän runsaasti.

Mutta todella ylpeä sai kyllä koirasta olla jälleen kerran. Niin hieno, fiksu neiti mulla. Ja mukavan rauhallinen, vaikka tykkääkin touhuta. Sitä osaa adhd-noutajamixin jälkeen arvostaa, että koira ei käy ylikierroksilla 24/7 ja tee kymmentä asiaa siinä ajassa, kun ehdin pyytää yhtä. Aiheesta voisikin joskus kirjoitella tarkempaa postausta, koska eroa aiempaan koirakaveriini on aika hurjasti.

Nerokkaan näköistä menoa.


Tänään meillä onkin illalla ensimmäiset ohjatut tokotreenit! Joo, tuliko edes yhtään äkkiä, eilen päivällä sain tietää. Tästä se sitten lähtee :)

Eilen illalla ennen neidin ruokailua otettiin muutamat istu-maahan-istu -vaihdot. Olen vahvistellut sitä istumaannousua paljon ja myös sitä, että se nousisi istumaan valumatta eteenpäin, mitä satunnaisesti on tehnyt. Vitsit miten näppärä se taas oli. Mutten taaskaan muistanut videoida.

Maahanmeno toimii pelkällä suullisella käskyllä ja ollaan sitä treenattu myös sivulla, mitä vähän epäröi ja kyselee, eli vaatii runsaasti vahvistusta ennen kuin voi yrittää haaveillakkaan maahanmenosta kesken seuraamisen. Ne parit sivulletulotkin meni ihan nappiin. Ilman seinän tukea se täytyy namikädellä vielä vetää, ettei jää liian kauas ja pysäyttää oikealle paikalle, mutta muuten hyvä.

Ei ollut vaikea miettiä vastausta, kun toko-opemme viestissä kysyi taitotason ynnämuun kyselyjen jälkeen, tähdätäänkö kisaamaan. Ehdottomasti ja tottakai! Tietä kisakentille on vielä kuljettavana pitkä matka, mutta mulla on kyllä erittäin positiiviset fiilikset tästä, sekä koirasta, itsestäni että meistä koirakkona. Jos ei tokovalioksi asti päädytä, niin se ei haittaa, mutta kyllä nyt ainakin parit koularit kerätään. Vaikka eihän sitä loppujen lopuksi vielä tiedä.

Varmaan ihan kehittävää treeniä takapään lihaksille?


Suuren lumikasan valloittaja.



Tuossa aamulenkillä ihan kokeeksi jätin koiran polun varteen istumaan ja talsin itse metsään. Pudotin hanskani (sellaiset, joita tuo ei ole koskaan ennen noutanutkaan) metsään sellaisiin kohtiin, että se ei polulta suoraan niitä nähnyt. Toki se ihan selvästi hoksasi, että jotain mä nyt sinne metsään vein.

Palasin koiran luo ja lähetin osoittamalla suuntaa hakemaan. Thataa! Ensinnäkin, se lähti just sinne, mihin suuntaan osoitin. Toisekseen, se lähti ihan hurjalla innolla + sopivalla vauhdilla. Kolmanneksi, se toi sen ekan hanskan niinkun ihan samantein. Wau.

Toista hanskaa varten jouduin lähettämään sen kahdesti ja se pyöriskeli paljon enemmän sinne tänne. Lopulta se ihan selvästi hoksasi avata nenänsä ja löysi hanskan sitten ihan nopeasti. Täytyy ruveta piilottamaan etsittäviä juttuja siten, että se ei voi pelkkään näköaistiin turvautua ja tehdä muutakin nenähommaa, että saadaan nenällä työskentelyä aktivoitua paremmin.

Mutta selkeesti Toscalla on jotain ideaa jo tästä hommasta, eli tästä on hyvä lähteä jatkamaan! Saatiin ihan hyvä setti esineitäkin mun vanhempien varastoista - muutama lompakko, vanha lippis, villasukat, yksinäinen lapanen... Ja multa löytyy mm. monet parittomat työhanskat.

Nyt sinne treeneihin! :)

6 kommenttia:

  1. Tällee henk.koht. pakko sanoo, että mua jotenki miellyttää enemmä pystykorvaset colliet :'D tai ainakin semmoset hillityt pystyt, ei mitää semmosii tikkusuorii kuitenkaan. Ehkä se vaikuttaa, ku oon aina tykänny pystykorvista ja muutenkin pystykorvaisista koirista.

    Ootteko muuten tulossa 3.3. näyttelyreeneihin Vuhuu- koirahallille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niin kyllä muakin pystyt korvat enemmän miellyttää, mutta kun näyttelytuomareita se ei miellytä... Olisi superkivaa kuitenkin päästä edes yksissä oikeissakin näyttelyissä käymään. Suurella todennäköisyydellähän nuo nousee sitten omia aikojaan takaisin pystyyn :D

      Oltiin näyttelytreeneissä just tuolla Vuhuun hallilla, jotka meni sen verran hyvin, ettei nyt ehkä kaivata lisätreeniä vaan suunnataan mätsäreihin sitten jossain vaiheessa :) Kun meillähän suurin ongelma oli se, että minä olin pihalla kuin lumiukko ;D Mutta voin kyllä suositella lämpimästi!

      Poista
    2. Juu no hyvä, että olet nyt ainakin kartalla, että miten homma toimii.. :D Ite ajattelin mennä sinne, ku ei ole nyt hetkeen mätsäreitä ja kohta on jo Tampere kv. tai siis kohta ja kohta.. anyway.

      Poista
    3. Voi että kun tietäisi pysyykö tuon korvat miten... Olisi siistiä päästä osallistumaan myös, mutta maksut nousee, kun ei voi heti ilmoittautua :D Jos tietäis että ei olis niin korvista tarkka tuomari, niin vois uskaltautua ilmoittautumaan...

      Poista
  2. Tosca on kyllä kamalan kaunis soopeliksi :D Ite en väristä niin pidä, mutta tämä kaveri on kyllä nätti :) Tumma <3

    Tsemppiä treeneihin! Kiva, että ootte päässeet ryhmään :)

    VastaaPoista

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksyntäni jälkeen :)