1.3.2016

Toscan vaatekaappi

Kurkistus Toscan tämän hetkisiin vaatevalikoimiin.
Pahoittelen vähän huonolaatuisia kännykällä räpsittyjä kuvia.

Sileäkarvainen collie ei nyt varsinaisesti ole mikään pukemista vaativa rotu, paitsi kovilla pakkasilla. Toscan tassuja alkaa paleltaa jo siinä -10 asteen tuntumassa pidemmillä lenkeillä ja samoissa astelukemissa heitetään takki niskaan rauhallisemmille kävelyille. Pohjavillan määrä ei ole mikään kovin kummoinen tällä neidillä. Talvitakki saatiin Toscan mukana.

Hurtan talvitakin ja tekemäni tossut olettekin jo nähneet aiemmin.
(tämä kuva on järkkärillä otettu, toisin kuin loput)

Vuosia sitten sain jostain halvalla Hurtan viilennystakin. En muista mistä ja miten halvalla, mutta sellainen silti tarttui mukaan. Ei mulla silloin ollut vielä koiraakaan, mutta valitsin koon sen mukaan, mitä pienehkö belginarttu voisi ehkä hyvällä tuurilla käyttää. Sattumoisin tämä koko oli 55cm, eli sama, kuin Toscan talvitakissa. Saa nähdä, tuleeko tälle käyttöä, mutta kyllä se ainakin päälle sopii.

Viilennystakki - kesähelteitä odotellessa.

Lauantaina kävin muilla asioilla XXL -kaupassa ja tietenkin pyörähdin koiratarvikepuolen läpi, niinkuin aina. No, siellähän oli sitten juuri XXL:n omat huomioliivit tarjouksessa 3 euroa. Juu, kolme kokonaista euroa! Pakkauksen kertomat koot oli vähän mitä sattuu, mutta onneksi myyjältä löytyi mittanauha, jolla pääsin varmistamaan, mikä koko olisi Toscalle hyvä. L-koko sopi neidille kuin nenä päähän.

Kolmen euron huomioliivi

Tänään tuli postia, facebookista löytämäni Hurtan pinkki sadetakki. Myös kokoa 55. Mielummin olisin halunnut oranssin, mutta sellaisen olisin sitten joutunut kaupasta ostamaan kalliilla, joten taivuin tähän ratkaisuun. Ehkä mun nyt pitää hankkia pinkki panta ja remmi tuon takin kanssa käytettäväksi?

Sadetakkia ei kyllä pikkusateella käytetä, mutta välillä sitä vettä tulee kuin saavista kaatamalla ja samaan aikaan saattaa lisäksi tuulla kovaa, kun tässä melkein järven rannassa asutaan. Kivempi kuivata pelkät tassut kuin koko koira, enkä mä usko, että Toscakaan jäätävästä sateesta kylmään tuuleen yhdistettynä mitenkään nauttii. Ja ainakin huomioväri + heijastimet ajaa asiansa ;)

Pinkki sadetakki

Tosca ei oikein jaksanut innostua kuvaamisesta...

Juuri tuossa eilen aloitin neulomaan villatakkia Toscalle. Ihan vaan huvikseni. Samalla pääsen opettelemaan vetoketjun laittamista neuleeseen. Ehkä automatkoille tai sadetakin alle? Lähinnä kuitenkin vain siksi, kun mä haluan sellaisen neuloa. Lisäksi to do -listalla on ehdottomasti parempi talvitakki ensi talveksi, tuo nykyinen nimittäin kääntyy, kiertyy ja vääntyy koiran päällä kokoajan. Jossain vaiheessa aion myös ommella oranssin huomioliivin.

En fanita Hurttaa, mutta nyt kaikki takit sattuvat olemaan sen merkkisiä. Tulevaisuudessa pyrin siihen, että mahdollisimman suuri osa olisi itse tehtyjä, istuvia ja mieluiten oransseja. Vaikka sopiihan tuo pinkkikin...

**********

Aiheeseen liittymätön näpertelyprojekti... Pidemmät rimat esteeseen! Maalattu samoilla väreillä kuin tolpat, jotka rakentelin vuosia sitten. Pituutta näillä on 120cm, jota voi sitten vielä säätää lyhyemmäksi asettamalla tolpat kannakkeet eteenpäin vähän lähemmäs toisiaan.

Mustat raidat juuri maalattu :)
Tolpat ja 66cm rimat uutena. Korkeimmat kannakkeet 72cm.

Tarkoituksena on rakennella myös nippu lautamallisia rimoja, jotka sopisivat näihin tolppiin, niin pääsee sellaista umpinaisempaakin estettä treenailemaan. Tosin, olen jo piirtänyt suunnitelmat sellaiselle ihan oikealle lautaesteelle, jonka saisi metriin asti korotettua.

Nyt videon editointiin - tulossa on taas pieni tokoiluvideo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksyntäni jälkeen :)