22.4.2016

Mätsärit nro 3

Jeij! Saatiin punainen!
Tai no lila, joka tarkoitti punaista.


Keskiviikkoisissa mätsäreissä Tosca meni pareittain arvostelussa tosi kivasti. Ai että, se ravaa mun vierellä tosi nätisti! Joku yhteinen sävel löytynyt kai. Parina meillä oli tolleri, joka kuulemma esiintyi nätisti sekin. Mutta saatiin meidän eka punainen, siitä huolimatta, että Toscalla edelleen oli teipit korvissa, kun en niitä ehtinyt nyhertämään pois. Ja meidän valkoinen näyttelyremmikin katosi johonkin ja mulla oli oranssi noutajahihna sen tilalla.

Se häntä. Taas ja aina.
Mutta kun Tosca on iloinen pieni koira!

Juoksukuvat on kaikki pariarvostelusta. Seisotuskuvat ei nyt oikein onnistuneet, eikä Tosca oikein seissyt omaan silmään nätisti. Vaatisi taas sitä takajalkojen venyttelyä, että tuo asettuisi jo itsestään paremmin seisomaan.

Punaisten kehässä oli tungosta. Tampereen mätsäreissä on aina niin paljon porukkaa. Toinen koira oli ihan Toscan hännässä kiinni, josta neiti ilmeisesti vähän veti herneitä nenään ja haukkui, kun juostiin. Saattaa olla, että Toscalla oli hieman liikaa kierroksiakin, kun juoksutin sitä vähän ennen kehään menoa. Se saattoi myös olla pitkästä odottelusta väsynyt. Fiksumpi olisi tajunnut laittaa sen autoon odottamaan. Seisoi silti nätisti.

Eipä riittänyt meidän esiintyminen "jatkoon" tälläkään kertaa ja veikkaan, että haukkumisella oli osansa siinä. Ei sillä, että ilman haukkumista oltaisi mitenkään varmuudella oltu palkinnoilla. KV-näyttelyissä olisi sitten suotavaa olla hyst hyst hiljaa, koska oikeissa näyttelyissä sitä ei katsota niin läpi sormien kuin mätsäreissä.

Tässä juostaan eestaas, ei ympyrällä, siks koira on "väärällä puolella".

Kyseisessä mätsärissä näkyi ilahduttavasti useampikin nahkacollie. En tietenkään uskaltanut mennä moikkaamaan niitä omistajineen, tietenkään... Mutta KV-näyttelyyn on kuulemma ilmoitettu yli 50 nahkaa ja siellä olisi kyllä tarkoitus päästä moikkaamaan ainakin muutamia netin kautta tuttuja.

KV-näyttelyn perusteella ehkä sitten harkitsen, vienkö tuon uudelleen johonkin pienempään näyttelyyn. Vähän ehkä hullun hommaa lähteä ensimmäisenä tuollaiseen isoon jättimäiseen näyttelyyn, kun niitä pienempiäkin olis tarjolla. Collieyhdistyksen erkkarikin kyllä kiinnostaisi, ihan kokemuksen vuoksi.

Höpsö nenäeläin mätsäripaikalla.

Eilen lenkin yhteydessä Tosca yllättäen löysi lapasen metsästä ja toi sen mulle. Litimärän, tuntemattoman lapasen. Fiksu neiti. Sai kyllä palkkaa siitä.

Ei se koskaan ennen ole pyytämättä tuonut mitään. Keppejä se kantelee ja tuo heitettäväksi, mutta silloin se toimii ihan eri tavalla. Nyt se juoksi suoraan mun luo saman näköisenä kuin esineruututreeneissä silloin pari päivää sitten. "Tälläset piti tuoda sulle!" Kyllä, oikein.

Siinä on kyllä potentiaalia. Mun pitäisi vaan itse oppia kouluttamaan/ohjaamaan koiraa ja vaikeuttaa, vaikeuttaa, vaatia ja vaikeuttaa. Se osais enemmän kun mitä mä pyydän siltä. Kyllä vähän kuumottelee mielessä se BH, että jos siitä oikeasti pääsisi joskus läpi. Täytyisi kai jotain kurssia katsella aiheeseen liittyen jossain vaiheessa. Ei sillä, ettei tässä rahanmenoa olisi tiedossa ihan muutenkin - rekisteröintimaksut, silmätarkki ja tokotreenejä nyt ainakin lähiaikoina.

Kännykkäkuva eiliseltä.
Viimeisiä jäiden rippeitä järvellä.


Nyt jännäillään sitten lauantaista tokokoulutusta.
Muttei unohdeta sunnuntain mätsäreitäkään!

2 kommenttia:

 1. Suosittelen erkkaria lämpimästi! Ja meitä saa tulla moikkaamaan Tampereella, siellä on ainakin 5 Koiruutta paikalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan, katsotaan :) Etenkin sitä, mihin väliin neidillä osuu juoksut.
   Tampereella koitan kyllä päästä moikkailemaan porukkaa mahdollisimman hyvin, mitä nyt ujostelultani kykenen :D Että saa kans tulla sanomaan moi, mä en lupaa mitään...

   Poista

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksyntäni jälkeen :)