22.5.2016

Älä päästä tilaisuuttas karkuun, siihen täytyy vaan tarttuu

Vähän kuulumisia ja kännykkäräpsyjä.
Näillä mennään, tällä kertaa.


Yhtenä päivänä löydettiin metsästä valkovuokkopelto. Tosca on niin helppo kuvattava, että mä pääsen ehkä vähän luvattoman helpolla. Pitäisi muistaa ulkoiluttaa omaa järkkäriäkin enemmän, vaikka mies kyllä pitää yleensä huolen, että kunnollisia kuvia tulee neidistä otettua.


Aina vaan pistää ihmetyttämään tuo koira. Se menee mihin vaan. Ylläoleva kuva ei anna realistista kuvaa siitä, kuinka korkealla tuo puu oli, mutta voisin sanoa, et ei se metrinen pk-puolen este tule olemaan mikään ylipääsemätön este, hehheh. Viimeksi eilen kohdattiin korkea kivi, josta en itse ollut varma. Helposti meni!

Lisäksi eilen treenattiin matalalla tasapainoilupuomilla hyppäämistä, josta on instagrammissa (@frostidoge) videopätkäkin nähtävillä. Paksu neliskanttinen puu, josta olis ollut niin kiva ponnistaa vähän lisävauhtia. Muutaman kokeilun jälkeen neiti tajusi, mitä haetaan ja sieltä tuli sitten useampi toisto sellaisia loikkia, ettei tassut hipaisseet ollenkaan puomia.


Meillä on se yksi vihreä "ekorinkula", jonka ootte varmasti treenikuvissa nähneet sen sata kertaa. Nyt löysin -50% alennuksella pinkkejä! Oli ihan pakko hamstrata kaksi, koska se vihreä on ollut aivan mainio. Ehkä säästellään kuitenkin näitä, kun se vihreä on vielä ehjä / tallella, vaikka Tosca ehti olla jo eri mieltä, kun kaivoin nää laukusta kotona.


BH-kurssilla käytiin taas keskiviikkona. Tällä kertaa oli vuorossa kaupunkiosuuden testaus. Tosca ei välittänyt ihmisistä, ei autoista, eikä ihme ja kumma muista koiristakaan ollenkaan. Yleensä sillä on kuitenkin jonkinlaista kiinnostusta muita kohtaan, nyt oli kuin ei huomaiskaan muita.

Kaupan eteen jätettynä inisi vähän mun perään, mutta muuten oli ihan siivosti. Tällä kokemuksella, jos kokeessa käyttäytyisi samanlailla, varmasti kaupunkiosuus menisi läpi. Aika vaikeahan siitä on hylsyä saada, jos koira ei ole aggressiivinen, super säikky tai muuta. Ja sitähän Tosca ei ole.

Loppussa otettiin ihan muutamia pätkiä seuruuta. Hirveen helposti se lähtee edelleen sille laamailulinjalle, jos koittaa vähentää käsiapua tai jättää edes sen namin pois kädestä. Ihan imuttamallahan me nyt ei sentään enää mennä. Mutta eiköhän se tästä pikkuhiljaa lähde rakentumaan.Torstai-iltana pari muuta koirakoa tuli läheiselle nurmialueelle treenailemaan meidän kanssa. Vähän häiriötreeniä siis. Häiriön suhteen täytyy sanoa, et vitsit, tää on se, missä on ihan superisti kehitytty. Siis, sekä minä että koira. Nyt Tosca ei muutamaa vilkaisua enempää välittänyt muista ja teki tosi näppärästi hommia, keskittyi siihen omaan juttuun. Ja mäkin osasin keskittyä siihen oman koiran kanssa tekemiseen enkä muiden vilkuiluun.

Tosi hyvää seuruuta, jes. Mitä nyt ne vasemmalle käännökset on ihan kamalat edelleen. Merkin kiertoa, se ei ole vielä ihan selkeä liike, mutta eihöhän sekin nopeasti lähde hahmottumaan. Jäävistä istuminen jees, kerran tais jäädä seisomaan kun en käskyttänyt (taaskaan) tarpeeksi napakasti. Maahanmeno olikin sitten vähän mallia valuminen ja ryömiminen, joten tähän täytyy puuttua nyt sitten vähän vähemmän häiriön kera. Ja se napakampi käsky.

Paikkamakuuta otettiin pieniä pätkiä liikkeiden välissä, osasin suhteellisen hyvin käskyttää sen maahan ennen haahuilua tällä kertaa. Oli ihan tosi hienosti maassa, häiriössä, kun muut koirat treenasivat ja leikkivät ympärillä. Loppuun otettiin sitten ryhmäpaikkis, jossa Tosca oli jo selkeästi vähän väsy ja vinkui. Jäinkin ihan lähelle, ja palkkailin aina kun oli hiljaa hetken. Mutta pysyi, eikä ihmetellyt toisia koiria yhtään.

Mutta jotta ei menis ihan vaan päättömäks treenaamiseksi, niin ollaan me johonkin ilmoittauduttukin! Nimittäin möllitokoilemaan namiluokkaan, joka olis tossa tän kuun vika päivä. Niin, JOS neiti ei aloita juoksuja nyt tässä välissä. Saisi kyllä aloittaa jo, vaikka sitten jäiskin möllit käymättä, koska tulossa olis kaikkea muutakin jännää, johon vois rahansa hukata.

Olisko arvon lukijoilla postaustoiveita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksyntäni jälkeen :)