17.6.2016

Tokokuvia ja jotain selitystäkin

Noniin, miljoona tokoilukuvaa, olkaapa hyvät.
Nämä on otettu tiistaina 7.6.Käytiin siis treenaamassa 7.6. kuten kuvista näkyy. Pääasiana oli tokon alokkaan hyppy, sitten muka-superhelppo hyppynouto ja sit vielä se merkin kierto. Jotain pätkiä seuraamista ja sensellaista tehtiin myös, kuten kuvista näkyy.

ALOn hyppy nyt sujuu ihan ilman ongelmia. Siinä ei oo mitään ihmeteltävää.

Hyppynouto yllättäen olikin sitten ihan supervaikea, vaikka oletin, että eihän meillä nyt tässä tuu olemaan mitään ongelmaa, senkun tehdään vaan. Siis nouto on ok ja hyppää mielellään, mutta mikä ihme siinä on, että se leveä ja matala este pitää silti paluumatkalla kiertää? Saatiin sitten niitä onnistuneitakin, mutta oli siinä vääntäminen... Tätä pitää kyllä muistaa nyt treenata, olis pk-kokeissa meinaan tosi tärkeä juttu, kun siellä tulee sit se A myös ja hyppynouto on metrisellä umpiesteellä.

Merkin kierto on yhtä keskeneräinen ja epämääräinen kuin aina. Joskus Tosca keilaa tötterön, joskus menee ihan haahuillen jostain 1-1,5 metrin päästä kaukaa lönkötellen, ihan kuin päiväkävelyllä ja oho vahingossa tuli kiertäneeksi sen tötterönkin siinä sit, hups. Tässä riittää kyllä työtä.

Kuvista ei ehkä välity, mutta kaiken sen vääntämisen ja hankaluuksien jälkeen oli kyllä vähän taas huono fiilis treenin jälkeen. Tosin koiralla ei, sentään. Ja onneksi kivat kuvat piristivät, saatiin parhaat seuruukuvat ikinä tähän mennessä ja muitakin kivoja siellä joukossa oli!


Näiden kuvien jälkeenkin on ehditty treenaamaan. Sunnuntaina 12.6. aamupäivästä käytiin tekemässä ihan lyhyt tokotreeni pelkällä lelupalkalla (namit oli taskussa, muttei tarvittu). Oltiin ihan extempore-meiningillä, ilman kuvaajaa tai actionkameraa liikkeellä, joten todistusaineistoa ei jäänyt.

Tehtiin luoksetuloja, ensin lyuhyeltä matkalta. Tuli tosi jees eteen. Pidemmältä matkalta ekalla kerralla juoksi mun ohi ja jäi mun taakse (lelu selän takana). Loput pari pidempää tuli oikein, vaikka se lelu oli edelleen siellä ihan samanlailla selän takana. Vauhti yhtään pidemmiltä matkoilta lelupalkoilla ihan 10+.

Sitten jokunen superlyhyt paikkamakuu sinne sekaan. Jätin maahan, kävelin jonkun matkaa, pysähdyin selin koiraan ihan muutamaksi sekunniksi ja siitä takaisin. Tosihyvä, ei yhtään vinkumista tai muutakaan! Kerran kokeilin myös sen, että kävelinkin koiran ohi, kävin sen takana kääntymässä, kuten kokeissa (en nyt muista että missä luokissa jne) pitää tehdä. Siinä ei ollut mitään ongelmaa.

Ihan yhdet kaukotkin kokeiltiin, toimii. Niin, siis istuminen ja maahanmeno, seisomista ei olla vieläkään otettu kunnolla ohjelmistoon. Pitäisi. Mutta se vaatisi alkuun tekniikkatreeniä sisällä ja kun se on musta niin mälsääää! Sama homma sen takapäätreenin kanssa... Pitäisi silti.

Sivulletuloja otettiin muutama, pääasiassa ok, pari kertaa tuli ihan hullusti eteen vinoon ties miten, kun ei kai lelun kanssa ihan vielä malta keskittyä riittävästi. Toisella kerralla korjasi heti ok, toisella kerralla joutui käskyttämään useamman kerran ja koirakin alkoi jo turhautua ja haukkua käskyttäessä. Lopulta tuli kuitenkin sain sen tulemaan oikein ja siitä palkka. Eiköhän se vielä opi, että palkka tulee vasta kun malttaa tehdä kunnolla. Joku pieni pätkä seuraamistakin otettiin, oli ihan ok, vähän saisi katsetta nostaa mua kohti enemmän. Silti, olen tyytyväinen, koska tuntui, ettei mun käden paikalla ollut enää mitään merkitystä Toscalle.

Pääpaino oli nyt meillä siinä tekemisen meiningissä ja fiiliksessä - mielentilassa. Prodogin patukka (kuvissakin mukana) on ihan mainio, Toscan sisäinen malinois pääsee ehkä vähän valloilleen. Ainahan se leikkii hyvin, mutta jotenkin se on tuon patukan kanssa vielä normaalia parempi. Ja se pysyy patukassa kiinni, vaikka nostaisi koko koiran ilmaan.

Sain lähteä kentältä hymyssä suin ja Toscastakin näki kilometrin päähän että sillä oli kivaa.


Tää on ihan mun lemppari ♥ Onko teillä lempikuvia tästä postauksesta?
Eilenkin käytiin treenaamassa (ja joku päivä tässä välissäkin käytiin jotain ihan nopeeta, joka meni ihan hyvin, mutta muilta osin muisti pätkii nyt ihan urakalla). Eilen olisi ehkä kannattanut jättää treenaamatta.

Seuruussa ei minkäänlaista kontaktia. Yritin innostaa ja kaikkea, mutta ei. Paineistui vaan ja mitä enemmän yritin vaatia, innostaa, helpottaa, mitävaan, niin sitä pahemmaksi se meni. Loppujen lopuksi oltiin siinä tilanteessa, että se ei tullut edes sivulle.

Ja siis tahdon tässä painottaa, että se on edellisissä treeneissä mm. vinottanut ihan hulluna, kävellyt mun eteen jatkuvasti (niin että kävellessä polvi osuu sen lapaan!), edistänyt, irronnut sivulle, hiippaillut takana ja kokeillut, jos väärälläkin puolella vois seurata. Lisäksi se kontakti on mennyt kokoajan huonompaan suuntaan, kun olen näihin muihin ongelmiin yrittänyt puuttua.

Totta puhuakseni, ottaisin mielummin sen koiran, joka pitää muhun tiiviisti kontaktia iloisella ilmeellä mutta paikka on ihan päin mäntyä, kuin sen, joka on kyllä oikeassa paikassa, muttei vilkaisekaan mun suuntaan.

Luoksetulot toimi ihan mainiosti sentään ja superlyhyessä paikkamakuussakin pysyi hiljaa ja hienosti, ihan siis sen verran että kävelin 10m, pysähdyin pariksi sekunniksi selin koiraan ja sit takaisin. Tehdään nyt paikkista vähän uusiksi sen huonon mielentilan takia ja näyttäisi ainakin tällä hetkellä lupaavalta.

Paikallaan istumisesta luoksetulo ok, mutta samasta asetelmasta kun kävinkin autolla hakemassa jotain, se nousi seisomaan. Meni takaisin istumaan kun komensin (kolmannen kerran). Huoh...

Ehkä me pidetään nyt vähän taas taukoa, ainakin muutama päivä ja mä vetäydyn johonkin nurkkaan miettimään mitä mä voisin parantaa omassa tekemisessäni, ollakseni koirani arvoinen ohjaaja. Koska nyt mä en sitä ole. Ehkä voisin myös lukea kirjoja välillä, koska niitä mulla riittää. Ehkä joku viisaampi on kirjoittanut jotain sellaista, josta voin hyötyä.

Edelleen olen sitä mieltä, että koira on ihan super. Itseeni olen sen sijaan kovasti pettynyt.

Merkin kiertoNo, ehkä tää vielä tästä.
Onneksi ei ole kuin 2 viikkoa bh-kurssin alkuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksyntäni jälkeen :)