12.7.2016

Namiruutua ja lainatötteröitä

Tosca teki ehkä elämänsä ensimmäisen namiruudun sunnuntaina.
Ja kävi se BH-kurssillakin.

Hurja ;)

Sunnuntai
Voi sitä tuhinan määrää, mikä pienestä colliesta kuuluu, kun laittaa nenän vaihteeksi ON-asentoon! Käytiin siis bh-kurssin jälkeen pyörähtämässä mun vanhempien luona ja hyödynsin heidän takapihaansa. Saatiin namiruudut siis vähän extra-kotiläksyksi, kun tuli puhetta jälki- ja esineruutuhommista kurssikerran lopuksi.
        Ruutu oli ehkä noin 0,5m x 0,5m ja aika paljon nameja. Ihan hienosti se pysyi alkuun siellä ruudussa, sitten kävi pariin kertaan pienen lenkin ulkopuolella tajuten, et eihän täällä mitään ole ja palasi takaisin. Taitaa hoksata idean ihan parilla treenikerralla...

Bh-kurssilla otettiin ensin vähän seuruuta (se oli taas alkuun ihan "seuraa keskenäs" -fiiliksellä, mutta parani sitten), sitten kokeiltiin parit luoksetulot. Luoksetulot oli siis tämän kerran "aiheena" ja me vaan todettiin, et ei näis oo mitään ongelmaa.

Ei viitsitty sitä seuraamista sitten hinkata enempää, eikä keksitty muutakaan, niin katsottiin sitten hyppynoutoa, vaikkei se BH-kokeeseen kuulukaan. Mutta se tuli muuten puheeksi. Tätä on siis kerran kokeiltu aikaisemmin, vieläpä leveällä avoesteellä, joka oli super matala. Toscan mielestä oli ihan mahdotonta hypätä kapulan kanssa takaisin ja kokeili se kiertää sen esteen menomatkallakin. Nyt meillä oli kapea umpieste, joka oli korkeampikin vielä.
        Koutsin avustuksella saatiin se sitten noutamaan ja palauttamaan hypyn kautta, mutta tää vaatii kyllä vielä ihan reilusti treeniä. Tähän pitää ehkä ottaa joku oma käskynsä, kun vaan keksisi, että mikä se sitten olisi. Tosca alkoi myös haukkua liikettä suorittaessaan, mikä saattoi osaltaan johtua väsymyksestä, mutta täytyy ehdottomasti jatkossa puuttua, jos jatkuu. Ymmärrän kyllä, että kahden kivan liikkeen yhdistelmä voi olla sille vähän kiihdyttävää ja aiheuttaa haukkumista sen takia.

BH-kokeeseen on 2,5 viikkoa. Nyt treenataan pääasiassa seuruussa sitä palkattomuutta ja vasemmalle käännöksiä, tottakai lyhyitä pätkiä ja helppoja juttuja vaihteluksi. Sitten se paikkamakuu. Se nyt joko pysyy tai ei. Vinkuu tai ei. Treenataan, mutten usko, että siitä pomminvarmaa siihen mennessä saadaan.
        Onneksi paikkiksen nollaus ei kaada koko koetta. 8 pistettä saa vielä menettää paikkamakuun nollaamisen jälkeenkin, ja saa ne vaaditut 42p kasaan. Tottakai mielelläni lähtisin täysiä pisteitä hakemaan, olisihan se hienoa, mutta nyt mennään näillä.

Tän yli ei juosta! Lainatötterö.

Maanantai
Illalla käytiin jälleen tässä ihan kävelymatkan päässä treenaamassa. Aiheena merkin kierto ja seuruu, tehtiin myös lyhyehkö paikkamakuu, istu-maahan-seiso -vaihtoja ja temppuja.

Nappasin matkanvarrelta mukaan parkkiksen reunassa jo pitkään turhanpanttina tönöttäneen ison tötterön (ja palautin sen treenin lopuksi samaan paikkaan), koska ajattelin kokeilla, toimisiko merkin kierto isommalla merkkikartiolla paremmin. Pienemmän tötterön kanssa Tosca keksii kaikenlaista, kävelee sen yli, kaataa sen mennessään tai kääntyy takaisin ennen kuin on kiertänyt sitä.

No, ison tötterön kanssahan se kierto sujui ihan täysin ilman mitään ongelmaa. Pari kertaa läheltä ja sitten kauempaa ja kauempaa, eikä mitään ongelmaa! Otin videonkin, puhelimella. Pahoittelen huonoa laatua ja tärinää, mutta koittakaa kestää.


Seuruu oli pääpiirteittäin tosi hyvä. Tehtiin yksi pidempi pätkä, jotain noin 40 askelta, ilman palkkaa. Se oli ihan super! Käännökset vähän takkuaa, edelleen, mutta kyllä se siitä.

Paikkis oli ihan täydellinen, heitin sen suoraan leikistä maahan ja kävelin noin 15 askelta ja jäin selin. Laskin hitaasti johonkin kahteenkymmeneen, käännyin ja palasin. Ei mitään ongelmaa, ihan super.

Kaukoissa vaihdoissa on hiomista etenkin seisomiseen liittyen. Seisomisesta maahanmeno vaatii hirveesti rutiinia, että oppii menemään oikealla tekniikalla, seisomisesta istumista pitää vahvistaa, että ei valu eteen ja seisomaan nousu kummasta tahansa asennosta on vieä ihan täysin namikäsiavulla toimiva. Mutta onneks sitä seisomista nyt ei vielä hetkeen tarvita.

Kuvat ja video siis maanantailta.

4 kommenttia:

 1. Mä en aina oikein ymmärrä, miksi niihin kokeisiin täytyy hosua. :D Tai siis, joku bhkin pakko suorittaa nyt heti välittömästi. Kun koirakaan ei oo vielä valmis eikä suoritus varmaa.

  Toki jokaisen oma päätös viedä keskeneräinen koira kokeeseen. Mutta tässä tapauksessa en ainakaan kirjoittelis, että voi kun ois kiva saada ne täydet pisteet mutta ne nyt jää. Miksi? Koska koiraa ei oo treenattu riittävästi. Ne täydet pisteet sais, jos malttais venata ja treenata vähän lisää. Aivan sun oma päätös, meetkö hakemaan vajaat pisteet vai täydet, mä ainakin menisin ensisijaisesti hakemaan ne täydet pojot koiran kanssa, jonka olen omasta puolestani asettanut (treenannut) onnistumaan.

  Ei pahalla missään nimessä, mutta osuipahan silmään. Tosca vaikuttaa ihan näppärältä collielta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. BH:ssa on kyse pelkästään siitä meneekö se läpi vai ei. Tokossa haetaan sitten niitä parhaita mahdollisia pisteitä.

   Jos meillä on mahdollisuus päästä BH läpi, niin miksi ei mentäisi kokeilemaan, ei siinä häviä kuin maksimissaan muutaman kympin rahaa.

   Poista
 2. Tekstin perusteella sain sen käsityksen, että haluaisit BHsta ne täydet pisteet. :D Mut joo niihän se menee, että vaikken itse lähe soitellen sotaan, niin joku muu saattaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pointtini yritti olla, että olisihan se hienoa täysiä pisteitä lähteä tavoittelemaan, mutta kun nyt ei siihen ole mahdollisuutta, niin mennään näillä mitä on :D Varsinkin kun nyt meillä on varma paikka kokeeseen "omalle" kentälle, tuttuihin ympyröihin - helpompi aloitella kisauraa siellä.

   Mielummin hoidan sen BH:n nyt jo alta pois, että voin sitten keskittyä treenaamaan niitä juttuja varten, joissa on enemmän merkitystä pisteiden määrällä. Enkä mäkään lähtisi nyt yrittämään, jos en olisi vahvasti sitä mieltä, että meillä on mahdollisuudet päästä se BH läpi, jos ei mitään katastrofia tapahdu.

   Poista

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksyntäni jälkeen :)