16.10.2016

Luonnetesti

LTE 174+++

VIDEO LISÄTTY POSTAUKSEN LOPPUUN!


Toimintakyky +1a kohtuullinen
Terävyys +3 kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3 kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu +2a kohtuullinen
Hermorakenne +1b hermostunein pyrkimyksin
Temperamentti +3 vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin

Laukauspelottomuus +++ laukausvarma


Aika mageet pisteet! Toki, aina jokaisella on heikkoutensa. Hermorakennetta toivoisi toki paremmaksi ja itse arvostaisin myös kovuutta, koska itse olen ohjaajana sellainen, että kovempi koira sopii omaan käteen paremmin.


Ääntä lähti testissä paljon ja testin jälkeen se haukkuminen jäi vähän päälle, kunnes pääsin viemään Toscan autoon. Se reagoi haukkumalla lähes kaikkeen. Saakin reagoida. Luulen, että tää, kun se on nyt saanut treeneissä yms haukkua, on tehnyt sen itsetunnolle hyvää ja haukkuminen ylipäätään antaa sille yhden keinon ilmaista itseään. Olisi voinut olla aika erilainsen näköinen testi muutamaa kuukautta aiemmin. Se on nyt ihan puhjennut kukkaan, jos niin voi sanoa ;)

Aika kivasti se leikki vieraan kanssa, siitä olin ihan tyytyväinen. Puukapula ei ollut niin kiva, ei ottanut tiukkaa otetta, mutta kangaspatukan kanssa huomattavasti parempi.

Puolustuksessa se ei rynnännyt mun eteen (mun ja hyökkääjän väliin), vaan pysyi about mun sivulla. Ei siis myöskään mennyt mun taa piiloon tai pyrkinyt pois tilanteesta, mikä on ihan kiva. Ja hyökkäyksen jälkeen saman tyypin syliin ihan kuin ei mitään olisi tapahtunut. Tämä on se, mistä olen erityisen iloinen, koska olisin voinut helposti kuvitella, että sille jäisi epäluuloja ko. tyyppiä kohtaan.

Säikytyskohdissa sen reaktiot oli aika hillittyjä, hätkähtihän se, muttei mitään sellaisia paniikki-karkuun-hirveetä -reagointia. Ääntä tuli siinäkin kohtaa, epäilytti ne asiat pientä collieta kuitenkin aika paljon. Kaiken maailman kelkkoja, haalareita ja tynnyreitä! Ei kuitenkaan jäänyt hirveästi mun mielestä muistelemaan, vaikka vähän oli niiden kohtien kanssa ehkä enemmän hereillä ja katseli, että tuleeko tässä vielä jotain. Ei kuitenkaan mielestäni hermostuneesti tai pelokkaana.


Pimeässä huoneessa se ei meinannut lähteä mua etsimään edes, ihmetteli lattialla olevaa pressua, ämpäreitä, lattiaritilää ynnämuuta, mistä se menee ohi/yli mun kanssa milloin vaan miten päin vaan. Löysi se mut sitten kuitenkin lopulta, eikä vaikuttanut mitenkään paniikissa olevan, vähän hämmentynyt vain.

Seinässä se oli kuulemma (en ehtinyt vielä katsoa videoa) vähän pakittanut ja ottanut painon takajaloille, haukkuessaan kuitenkin. Eli karkuun ei yrittänyt, muttei päällekään ollut tulossa. Ja sen jälkeen taas ihan hyökkääjän kaveria.
Laukauksista ensimmäiselle se nosti päätään et ai joku ääni kuului, ei sen kummempaa, seuraavaan ei reagoinut mun mielestä mitenkään.


Olen kyllä tosi tyytyväinen, että lähdettiin testiin! Mun mielestä ihan hienot pisteet ja mielenkiintoista nähdä Toscan reaktioita. Ihan hirveästi en osannut ennalta arvella, miten se reagoi mihinkin asiaan. Laukauksista olin kyllä aika varma, sentään. On se ollut kentällä paikkamakuussa, kun siellä on ammuttu - ilmekään ei värähtänyt.Kuvat otettu aiemmin tällä viikolla, ihan puhelinkamaa, photarin kautta.

VIDEO lisätty 10.11.2016Videoinnista iso kiitos siskolleni

2 kommenttia:

  1. Ihana blogi. Minä rakastan collieta <3. Oma blogini löytyy osoitteesta http://akkapentu.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksyntäni jälkeen :)