19.1.2017

Lisää kuvia!

Käytiin taas jäällä hillumassa keskiviikkona.
Tuloksena 334 kuvaa, joista 31 pääsi "jatkoon".

Kaikki tassut ilmassa!

Tällä kertaa mulla oli nokalla nifty (Canon 50mm 1.8) ja tuli huomattua, että aukkoa voisi ehkä vähän pienentää piirron laadun paranemisen toivossa. Mutta bokeh siinä on kyllä ihan kelvollinen.

Tarkennuksen kanssa oli myös vähän ongelmaa. Liikekuvissa tarkennus ei pysynyt mukana, mikä varmaan osittain johtui siitä, että mulla oli rungosta ihan väärä tarkennusasetus päällä. Mutta paikallaan otetuissakin joissain tarkennus oli 0,5-1m koiran takana tuntemattomasta syystä. Liekö vika kuvaajassa vai kalustossa... Täytyy olla tämän kanssa tarkkana, koska nyt meni monta hyvää kuvaa taas tarkennuksen takia sivu suun.

Ehkä seuraavaksi ulkoilutan 50mm 2.8 -manuaaliputkea, joka on Wanha (ja siis adapterilla kiinni rungossa). Siinä on ihan huikee bokeh, muistaakseni. Siitä on aikaa, kun olen sillä kuvannut. Ja jospa se opettaisi mut tarkentamaan käsin? Niin sitten voisi syyttää ihan itseään siitä, jos kuvat on epätarkkoja.

Ja runkohan mulla on ikivanha Canonin 450D (2009 ostettu). Mutta sillä mennään, kunnes se lahoaa, kun ei ole nyt sen enempää järkeä kuin rahaakaan lähteä sitä uusimaan.

Pahoittelut niille, joille ylläoleva kamerahöpötys oli hepreaa. Siirrytään takaisin koira-aiheeseen!

Joskus on kaksi melkein samanlaista kuvaa...

... ja sitten et osaa päättää kumman haluat, joten otat molemmat.

On mulla kyllä maailman näppärin pieni valokuvausmalli! Sitä on niin älyttömän helppo ohjata, vaikka itse pitelee kameraa. Kädellä näyttää mihin suuntaan pitää mennä ja huutelee vähän käskyjä. Eikä se tarvi palkkaakaan, kehut riittää.

Mitä nyt välillä on työn ja tuskan takana saada sen naamalle iloinen ilme, kun ne korvat on kaikkea muuta kuin eteenpäin ja katse harhailee ihan johonkin muualle...

Tämä on tilannekuva, koiraa ei ole käsketty eikä aseteltu :D

Meidän pitää kuulemma treenata sitä pk-puolen metristä estettä varten,
joten sitä me ollaan nyt tehty sitten! Hypitty ja kiivetty ainakin!

Tämä on ainoa paikka, jossa "tassut" -käsky
toimii muutenkin kuin rautalangasta vääntämällä.

Ai tästä pitäs hypätä vai? Ooks ny ihan varma?

Ja hyppäshän se, kun ensin käski sitä vähän kauemmas esteestä.Me tuossa katseltiin, että omalla seuralla olis halliBH-koe maaliskuussa ja ajateltiin ottaa se tavoitteeksi. Tai katsoo nyt miten tuo ne juoksunsa ajoittaa. Kesäkuussa sitten seuraava oman seuran koe. Myös niitä tokokokeita pitäisi joskus katsella ihan tositarkoituksella.

Ei se oo oikeesti kun pienestä seuruutreenistä kiinni, sekä BH että alokasluokan korkkaus. Seuruu on siis pitkälti jo korjattu, se vaatii vaan rutiinia, luottoa ja varmuutta. Ja samalla koira pitää saada pysymään aktiivisena ja hereillä. Se on se juttu tässä.

Kaiken muunhan se tekee vaikka silmät sidottuna.

Samalla pitäisi kevyesti aloitella edistyneempiäkin liikkeitä. Tai no eihän meillä tokon avoimesta puutu enää kuin... Jäävistä istuminen ja seisominen ja sit se ruutu. Että eipä sekään paljoa vaadi. Toki niitä voivoin liikkeitäkin pitäisi harkita mukaan treeneihin, välineet kyllä löytyy.

PK-puolelta odotetaan innolla talven loppumista ja jälki-/esineruutukauden alkamista. Tänä kesänä niitä on oikeesti treenattava, eikä vaan harkittava, jos meinataan joskus päästä kisaamaan. Sehän täyttää jo neljä kesällä, eli ei niitä oikeasti potentiaalisia pk-kisavuosia ihan liikaa ole jäljellä. Vaikka ei me toki käyttövalioksi asti tähdätäkään - ehkä sitten seuraavan koiran kanssa.

Niin joo, onhan mulla se tokovideo edelleen tekeillä, kyllä... Koskahan sen ehtis ja jaksais?

Wuff!

Tämä on sellainen hyvän mielen kuva :)

Tämä kuva ansaitsee tilaa. Jostain syystä. Postikorttiainesta. Tai taulu?Tämä on yksi lemppareistani, kuin myös tätä ylempi kuva.


Sellaisia kuvia tällä kertaa ja vähän jotain juttuakin seassa...
Kivaa taas pitkästä aikaa innostua kuvaamisesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksyntäni jälkeen :)