2.3.2017

Videoita urakalla

Enpäs sitten editoinutkaan kuvia - vaan videoita!

Tässä ensimmäisessä on muutamia random puhelimella kuvattuja pätkiä tammi- ja helmikuulta. HUOM! Tässä on äänet ja kuuluu haukkumista yms. :DEnsimmäisessä pätkässä Tosca näyttää miten pysähdytään nätisti käskystä ennen tien ylitystä. Toisessa pätkässä leikitään metsässä. Kolmannessa T pyörittelee aktivointipalloa, laiskemmin kuin yleensä - useimmiten pallo saa reilusti enemmän vauhtia. Neljännessä ollaan lenkillä jäällä ja viimeisessä pätkässä yllytin Toscaa haukkumaan lenkillä huvikseni.

Sitten olisi eilinen kännykällä napattu tokovideo...Tarkoitus oli siis havainnollistaa sitä, miten Tosca seuraa mun yläkroppaa, eikä oo väliä, vaikka jalat pysyy ihan paikallaan. Lisäksi sählättiin kaikkea muuta ja mä tein luokattoman paljon virheitä, mm. lähdin peruuttamaan väärällä jalalla (jonka takia Tosca lähti kiertämään mua) ja muuta sellaista. Täyskäännös on ihan super ruosteessa ja peruutusta ei olla paljoa treenattu.

Mutta se, miten koira kääntyy pelkkää yläkroppaa kääntämällä - sen sain sentään havainnollistettua videolle ihan hyvin. Eli siis yläkroppa suoraksi ja käännöksissä yläkropalla suuntaa, niin johan toimii taas paremmin.

Viimeisenä pisin video, tokotreeniä sunnuntailta.Kokeiltiin ensimmäistä kertaa, miten Tosca ottaa suunnat kun kentällä onkin kaksi noutokapulaa. Ja hyvinhän se ne otti. Toki sen kanssa on harjoiteltu paljon mm. sitä että näytän kädellä suuntaa, mihin kiivetä tai lähetän etsimään jotakin. Tästä pikku hiljaa ehkä aletaan rakentaa sitä ohjattua noutoa sitten. Kapulan pito aina ja edelleen ok. Ekaa kertaa käytössä ohjatun noudon kapulat. Olin aistivinani, että painavammat kapulat on Toscalle mieluisampia.

Joku kehno jäävä seisominenkin siellä oli, se on ihan uus juttu, Tosca ei osaa vielä. Antakaa siis sen osalta armoa. Ja kaukojen vaihtoja, istu-seiso. Toimii lähietäisyydeltä ja satunnaisesti kauempaakin, myös maahanmenon voi sinne sekaan tunkea eikä se muuta mitään. Jostain syystä se on silti hirveän tahmea nousemaan maasta istumaan - sen sijaan seisomaan voi kyllä nousta, istumisen sijastakin joskus. Lisää treeniä, lisää treeniä...

Tämän jälkeen ollaan siis jo käyty tosiaan siellä ohjatuissa tokotreeneissäkin. Jatketaan treenailua ahkerasti, kisat lähestyy kovaa vauhtia! Eihän meillä tässä nyt varsinaisesti ole kuin toi seuruu ja sitten paikkamakuuta ja kaukoja pitää vähän muistutella.

Voi olla, että tulee vähän paniikki ja kiire, mutta yritän asennoitua tokokisoihin niin, että mennään kokeilemaan ja näyttämään mitä osataan, eikä oteta paineita että mitä tulosta sieltä tulee. Mennään vaan yrittämään parhaamme. Sen sijaan BH jännittää sikapaljon, koska se BH-hylsy näyttää vaan niin pahalta siellä koiranetissä, koska "eihän kukaan nyt saa BH:sta hylättyä." Onneksi ei sentään jouduta aloittamaan BH-kokeella, vaan ensin on vähintään yhdet möllitokot.

Ensimmäiset ilmoittautumiset pitäisi laittaa jo tällä viikolla, kääks!

2 kommenttia:

  1. Tuollaisella seuruulla pitäis vallan mainiosti pärjätä tokon alokkaassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ainoa vaan, että kisajännitys on yks hauska muuttuja tässä asiassa... Joka hajottaa koko seuruun tuhannen palasiks jos huono tuuri käy :D Mennään silti kokeilemaan :D

      Poista

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksyntäni jälkeen :)