3.7.2017

Neljäs ALO3

Ja sitten se neljäs ALO3-tulos.
Paikkamakuusta jäi kiinni ykköstulos, jälleen.

Sunnuntaina 2.9. Nokian Palveluskoiraharrastajien tokokoe, tuomarina Harri Laisi. Tästä ei valitettavasti videoa tai muutakaan kuvamateriaalia ole.


Paikkamakuu 0
Nousi seisomaan, tuli pari askelta lähemmäs ja jäi siihen loppuajaksi. Nousis mielummin istumaan, jos on pakko nousta, niin ei menis ihan kaikki pisteet :( Nyt ahkeraa paikkistreeniä...

Seuraaminen 8
Vähän väljyyttä ja perusasennoissa ongelmaa. Ei ylimääräisiä pyörähdyksiä tällä kertaa.

Jäävä maahanmeno 10
Parasta ♥

Luoksetulo 8
Nousi seisomaan! Mitä ihmettä? Pysyi kuitenkin oikealla paikalla kunnes kutsuin. Ei ole kyllä ikinä tälläistä tehnyt ennen. Jostain syystä tuli suoraan sivulle sekä tässä että estehypyllä, vaikka me ei sellaisia luoksetuloja harrasteta ollenkaan. Onneksi tuomari ei tätä tiennyt.

Kapulan pito 10
Jes, kapula pysyi suussa!

Kaukot 9
Varmaan koiran vinoudesta lähti piste? Oli vähän huonosti perusasennossa ja maahan käskiessä meni sitten vinosti makaamaan. Muuten toimi, hienoa :)

Estehyppy 7
Jostain syystä kiersi mut kahdesti ennen kuin istui sivulle, ei siis tullut eteen istumaan ollenkaan. Tuntui olevan ihan hukassa koko koira.

Kokonaisvaikutus 8

Yhteensä 136 pistettä ja ALO3-tulos


Kaikista hirvittävintä tästä tekee se, että se on tuo paikkis mihin on aiemminkin ykköstuloksen saaminen kaatunut ja viikon päästä sunnuntaina on taas koe! Tamskilla ja sama tuomari kuin nyt. Eli viikon verran ahkeraa paikkistreeniä. Toivotaan parasta.

Paikkamakuussa yksi ongelma saattoi myös olla se, että se oli ennen yksilöliikkeitä ja jouduin tulemaan sinne aika kiireellä, koira ehkä väärässä mielentilassa, kun en ollut ihan selvillä, että mitä tapahtuu missäkin järjestyksessä. Luulin että ensin on tuomarin "puhe" ja koirien tarkistukset ja sitten vasta otetaan ensimmäinen porukka suorittamaan, mutta tuopa tsekkasikin koirat siinä samalla kun mentiin kehään ja me siis ekassa ryhmässä.

Yksilöliikkeet oli myös tosi oudossa järjestyksessä, mutta se nyt ei meitä haitannut, kun treenataankin aina aika sekalaisessa järjestyksessä mitäsattuu liikkeitä. Osaanpahan ensi sunnuntaina varautua kaikkeen tähän, kun on sama tuomari.

Ei ehkä taas viisainta ottaa kolmea koetta yhteen läjään, mutta kokeita on nyt niin vaihtelevasti tässä lähistöllä. Niin että ihan ohjaajan kokemuksen kartuttamisen nimissä oli mentävä, kun ei sitä bensarahaa nyt niin paljoa taskusta löydy, että tulisi kovin kauas lähdettyä kokeisiin. Ei se kisajännitys kuitenkaan helpota kuin kisaamalla. Ja toki täytyy treenatakin, että voi sitä kautta luottaa koiraan ja sen osaamiseen. Mutta treeneissä se tekee vaikka miten hienosti ja kokeessa kaikki liikkeet hajoaa sellaisilla tavoilla, joita en ole koskaan treeneissä nähnyt.

Sellaista tällä kertaa.
Kyllä me vielä opitaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksyntäni jälkeen :)