12.8.2017

Jäljet 2-4

Innostuttiin sitten ihan täysin!

Perjantaina käytiin tekemässä läheisen "teollisuuskylän" hiljaisessa puistossa jälki. Paikka on tuttu, siellä on otettu valokuvia ja treenattu tokoa monta kertaa, joskin nyt oltiin eri päässä puistoa.

Mittaa jäljellä oli ehkä 30m - olen kyllä huono arvioimaan matkoja, mutta sinne päin. Ruohopohja, osittain kuivunutta ruohoa ja sammaltakin, loivaa mutkaa ja kahden kuusen välistä meno.

Alku takkusi, tajusin jälkeenpäin käyttäneeni vääriä käskysanoja. Vauhtiin päästyään jäljesti kuitenkin lähes loppuun asti hyvin, kunnes hukkasi jäljen ihan viime metreillä ja olisi halunnut mennä ihan eri suuntaan kuin jälki. Reagoi liinan kiristymiseen lopettamalla työskentelyn ja olisi myös halunnut lähteä jälkeä takaisin päin, jolloin löysi sinne jääneitä nameja ja palkkautui sitten kivasti tästä väärästä toiminnasta. Saatiin kuitenkin jälki ajettua loppuun, vaikka vähän huono fiilis jäikin mulle.Yön aikana vissiin sitten sisuunnuin eilisen hölmöilyiltä ja lähdettiin samaan paikkaan tekemään lisää jälkeä. Talloin uuden 20-30m jäljen eri kohtaan ja lähdin käyttämään Toscan lyhyellä pissalenkillä. Takaisin tullessa huomasin variksia jälkialueella - ei hemmetti! Ne mokomat oli syöneet KAIKKI namit jäljeltä! Tästä huolimatta Tosca jäljesti yli puolet jäljestä. Harmittavasti mulla oli namit taskusta loppu, niin en päässyt palkkaamaan tästä muuten kuin kehuin.

Koira autoon ja nopsaan tallomaan uusi jälki taas eri kohtaan, ehkä n. 20m. Ja sitten heti koira autosta ja jäljelle, ettei linnut ehtineet väliin. Alussa lähti oikeilla käskysanoilla hakemaan jälkeä ja löysi sen, mutta sitten hetki meni sählätessä - Tosca olisi halunnut kokoajan kääntyä ja lähteä jäljellä takaisin päin. Toivottavasti me ei nyt saatu tästä mitään kovin pitkäkestoista ongelmaa itsellemme. Sitten se vihdoin uskoi, ettei takaisin päin pääse ja jäljesti jäljen loppuun hyvin. Jes! Jäljellä oli joitain yksittäisiä satunnaisia askeleita, jossa ei ollut namia ja jossain askeleilla oli useampia, mutta jäihän niistä aika paljon syömättä.

Jälkien jälkeen treenattiin vielä vähän tokoa, seuruuta, merkin kiertoa, kaukoja takapalkalla ja pari noutoa. Illalla oltiin vielä ahkeria ja käytiin tekemässä yksi esineruutu iltalenkin ohessa. Se meni (jälleen) treenimäärään nähden hyvin!


Huomenna mennään mummulaan! Ehkä sielläkin puuhaillaan jotain kehittävää?
Löytyisiköhän sieltä sopivaa jälkimaastoa...?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksyntäni jälkeen :)