1.5.2018

Ultrassa

Löytyihän sieltä masusta elämää!


Tosca kävi eilen ultrassa. Asioimme ensimmäistä kertaa Pi-Pi:llä eli Pirkanmaan Pieneläinklinikalla. Oli mukavaa henkilökuntaa, ihan siistit tilat ja ultrauksen hinta oli oikein kilpailukykyinen. Mielellään asioidaan uudelleenkin!

Toscasta oli alkuun hieman epämukavaa joutua selälleen "kouruun" makaamaan, mutta ymmärsi pian, että ei siinä mitään hätää ole. Heilutti häntää ja ölisi tapansa mukaan, koska jee ihmisiä ja huomiota, mutta makasi kiltisti paikallaan.

Trimmeri ei aiheuttanut minkäänlaista reaktioa, vaikka tietääkseni Toscalla ei ole aiempaa kokemusta aiheesta. Nyt sillä on siis ihan paljas masu, voi miten hassun näköinen ja tuntuinen se onkaan!

Ja sitten päästiin katselemaan. Ruudulle piirtyi ensimmäinen musta möykky oikeastaan samantien, kun laite kosketti Toscan mahaa. Ja ainakin kahdeksan sieltä löytyi! Toki lopullinen määrä voi heittää kumpaan tahansa suuntaan. Toivottavasti kaikki menee hyvin tästä eteenpäin.

Toscalla oli vähän reilummin päiviä, kuin mitä ultraan olisi tarvittu, joten pennun alut oli helppo löytää ja nähdä. Mielummin näin päin, kuin että joutuisi sitten viikon päästä tulemaan uudelleen varmistamaan asiaa, jos ensin pentuja ei löydy. Vaikka tulihan tässä muutamia aika jännityksen sekaisia päiviä vietettyä.

Painoa Toscalla oli 19,8kg eli kilon verran enemmän kuin alkukuusta. Juoksujen alussa se painoi 18,3kg, eli vähemmän kuin koskaan ennen minun omistuksessani. Se on tosin sille ihan sopiva paino. Olen lisännyt ruokamäärää hyvin maltillisesti, ensimmäiset kolme viikkoa Tosca söi täysin normaalin kokoisia annoksia. Tässä vaiheessa suurin osa selittyy varmaan vielä ihan sillä turvotuksella, jota tulee jokatapauksessa juoksujen jälkeen ilman pentujakin.

Nyt ruvetaan sitten kasailemaan pentulaatikkoa, laitetaan tilaukseen joitain puuttuvia juttuja, askarrellaan pentuleluja ja sensellaista. Valvontakamerakin on tulossa pentuhuoneeseen.

Lisäksi pitää opetella käyttämään uutta kameraa, että saa sitten pennuista hyviä kuvia! Vanha Canon eos 450D saa vihdoin yhdeksän vuoden palveluksen jälkeen jäädä eläkkeelle, sillä kävin nappaamassa itselleni Verkkokaupasta Canon eos 80D:n. Vanhasta oli tarkennus jo ihan kypsä ja muutenkin se oli pudonnut kehityksen kelkasta jo aikaa sitten, joten päivitys tuli tarpeeseen. Näin pitkään samalla kameralla kuvanneena olen melkoisen hukassa siitä, mistä napista tuo uusi tekee mitäkin. Ja kun on kaiken maailman kosketusnäytöt ja muut! Objektiivit sentään pysyy samana.

Tulossa muutamia uudella kameralla otettuja kuvia lähiaikoina - heti kun saan tietokoneen softat ajantasalle, jotta ymmärtävät uuden kameran raw-kuvia. Käytiin tottakai heti testaamassa uutta kameraa.

Nyt sitten vielä kuukauden verran odottelua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksyntäni jälkeen :)