4.5.2019

Kaksi viikkoa Vargaa

Varga kotiutui 19.4.
Siitä on nyt vähän reilut kaksi viikkoa.

Ohessa kuvia ekalta parilta viikoltamme yhdessä :)

22.4.

22.4.

22.4.

Pitkä päivä, 9 tuntia autossa. Puolet siitä pentuja vahtien. Tampereelle muutti myös Vargan veli, joten yhdistettiin pentujenhakureissumme yhdeksi. Pennuillakin oli sitten toisistaan turvaa ja seuraa matkan aikana.

Pennut vinkuivat hetken alkumatkasta, mutta muuten reissu meni tosi rauhassa. Muutamat oksennukset tuli - monet pennut voi huonosti autossa (paitsi Ringa, ei koskaan Ringa...) ja veikka kuolasi Vargan selän ihan litimäräksi. Ajettiin pysähtymättä Tampereelle asti.

Ja... Kirjoitin tämän jo kauan sitten. Ja unohdin sen roikkumaan luonnoksena.

22.4.

22.4.

Nyt paria viikkoa myöhemmin, Vargan täyttäessä huomenna 10vk, täytyy todeta että ihan hirveen kiva pentu. Meillä on mennyt ihan hyvin, mitä nyt heti ekalla viikolla käytiin hakemassa pissatulehdukseen antibiootit. Sisäsiisteydestä ei ole tämän hauskuuden takia vielä pienintäkään tietoa, mutta kyllä se siitä. Niinhän se meni Ringankin kanssa. Kakat sentään tulee suurimmalta osin ulos.

Toscakin on suhtautunut pikkupentuun ihan hyvin ja asiallisesti, Ringan kanssa ovat leikkineet heti ekoista päivistä lähtien ja vauhti vaan kiihtyy. Hyvin menevät koko lauma vapaana metsässä ja touhuilevat yhdessä, unohtamatta seurata missä mä liikun.
        Paljon käydään toki pennun kanssa kahdestaankin ulkona - jokaiselle koiralle pitää muistaa antaa sitä omaa aikaa, erityisesti kun kaksi on nuoria ja opettelevat vielä ihan elämän perusjuttuja. Sisäsiisteyden opettelemisen aikana niitä kahdenkeskeisiä ulkoiluhetkiä tulee pikkupennulle kätevästi siinä samalla, kun isompia ei tarvitse viedä ulos niin tiheään tahtiin.

Hirveän hyvä kropan hallinta tuolla on ikäisekseen, menee yli kaatuneista puista ihan tuosta vaan ja kiipeilee sinne ja tänne ja tonne. Sohvallekin heti ekana vai tokana päivänä kotona ollessaan. Pentuaitauksesta tai porteista ei ole yrittänyt yli - vielä... *koputtaa puuta*

24.4.

24.4.

24.4.

Ollaan jo opeteltu perusjuttuja, istumista, maahanmenoa, seisomista ja vähän sivulletulon alkeita, pyörimistä molempiin suuntiin ja ylipäätään namikäden seuraamista, kontaktia... Luoksetuloa, omaa nimeä. Ja liikkeelle lähdettiin siitä, että opeteltiin niiden namien tulevan mun kädestä - joka oli alkuun hirveän vaikeaa.
          Pennut olivat kasvattajalla syöneet nappuloita maahan / lattialle heitettynä ja kun otin nameja käteen, Varga rupesi vaan tutkimaan lattiaa, että missähän niitä nameja olis. Meni yllättävän kauan ja jouduin oikeasti tunkemaan sen namikäden pennun naaman ja lattian väliin n. sata kertaa, ennen kuin se ymmärsi, mistä niitä nameja tulee. Sen verran itsepäisesti se oli "kiinni" siinä lattiassa, että ei tuntunut näkevän tai kuulevan mitään mitä ympärillä tapahtuu.

Kaiken tämän lisäksi meillä alkaa kohta SporttiRakin pentukurssi! Kurssi käydään siis netin kautta, eli kaikki kaukana treenipaikoista asuvat, vuorotöitä tekevät, autottomat, kiireiset jne. ihmiset pentuineen voivat myös helposti osallistua ja häiriöherkkienkin pentujen kanssa pystyy suorittamaan itselle sopivassa paikassa, jos usean koirakon seassa treenihallilla/kentällä toimiminen on haastavaa.
          Koirakkopaikkojakin on vielä jäljellä! Eli tulkaa meidän kanssa treenaamaan :) Vähän halvemmalla löytyy sitten kuuntelupaikkoja. 15.5. on aloitus ja kesto 9 viikkoa. Odotetaan jo innolla! Myös Ringa tulee varmaan vähän osallistumaan siinä sivussa, vaikka onkin jo vähän "yli-ikäinen" tälle kurssille (lähtötasoksi ilmoitettu 9-12vk) - saan vähän niinkuin kaksi yhden hinnalla, heh...

Lisäksi käydään siis ihan kentilläkin treenaamassa muiden koirakkojen seassa, että ei jää sekään puoli hoitamatta. Aloitetaan Ringan kanssa Kyröskosken Käyttökoirien BH-kurssi (vaikka se ei ole "siinä iässä" vielä pitkään aikaan, mutta kun oli tilaa...) 8.5. ja Varga tulee sinnekin mukaan höntsäilemään ja tutustumaan ja totuttelemaan. Ja Toscakin tulee mukaan toimimaan tarvittaessa muille koirakoille häiriökoirana / treenaamaan omia juttujaan kurssin ulkopuolella - kolme kärpästä yhdellä iskulla tai siis kolmen koiran treenit yhdellä ajoreissulla.

27.4.

Tosca ei halua istua pentujen vieressä... Huomaako sen?
27.4.

Kerettiin treffaamaan jo siskoni Minni-corgia kertaalleen, alla muutama kuva siltäkin päivältä. Suunnitteilla on myös pentutreffejä veljen ja muiden samanrotuisten kanssa. Ja ollaan käyty pariin kertaan lemmikkitarvikeliikkeissäkin pyörimässä Vargan kanssa ja samalla punnittu.
        Varga on Ringaan verrattuna valtava, painoi 8-viikkoisena jo 5,3kg siinä missä Ringa oli samanikäisenä neljäkiloinen. 9,5vk iässä painoa oli jo 6,4kg. Mutta Vargasta varmaan kasvaakin aika iso, verrattuna näihin englantilaisneiteihin. Ringa on nyt puolivuotiaana vähän päälle 13-kiloinen eikä vielä lähellekkään saman korkuinen kuin rotumääritelmän alarajalla oleva tätinsä Tosca. Mahtaako se kasvaa edes sinne alarajalle...

28.4.

28.4.

28.4.

28.4.

28.4.

Ollaan toki myös ruvettu opettelemaan paikalla olemista kuvan ottamisen ajan, kiven päällä istuen - tämähän on se mun koirien tärkein ja eniten käytetty taito... Siinä sitten tulin taas todenneeksi, että mistä näitä puoliautomaattipentuja oikein tulee.
         Alla pari ekalla opettelukerralla otettua kuvaa. Ja ne siis otettu kahden isomman koiran touhutessa omiaan selkäni takana eli häiriötäkin oli! Näistä näkee myös hyvin tämänhetkisen korvatilanteen, suuresti toivon että näihin ei tarvitse liimojen ja teippien kanssa koskea. Molemmilla vanhemmilla on ns. luomukorvat, eli toivoa on.

2.5.

2.5.

Varga syö nyt alkuun pentunappulaa ja raakaa vähän sillain 50/50, raa'an määrää vähitellen lisäten. Alkaa tuntua, että pitää kohta hankkia toinen pakastin, vaikka joku pieni arkkupakastin, kun ei tuo iso kaappipakastin enää tunnu riittävän... Kumma juttu, kun koiramäärä on triplaantunut! Hyvin uppoaa ruoka pentuun, se on sopivasti ahne.

Noutohommatkin sujuu heti alkuunsa, leikittiin eräänä iltana kahdestaan pennun kanssa ulkona ollessa noutoleikkiä männynkävyllä. Kerran jouduin itse hakemaan sen - eli sillä ekalla heitolla. Sen jälkeen se käpy palautui mulle. Ilmeisesti mun huoli siitä, että mitä jos tulevat koirat ei noudakkaan niin mielellään kuin Tosca, on täysin aiheeton. Molemmat pennut tekee sitä ihan luonnostaan - niin kauan kun Tosca ei ole paikalla. Se meinaan vie kaikki heitetyt lelut ja kävyt ja muut pienempien nenän edestä, tai jopa suusta...

2.5.

2.5.

2.5.

2.5.


Jospa siinä olisi pentupäivitystä ja kuvia hetkeksi aikaa tästä naperosta.

Seuraavaksi voisin esitellä teille Ringan puolivuotiskuvat :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksyntäni jälkeen :)