15.5.2019

Vargan geenitestit

Vargan "pentupakettiin" sisältyi MyDogDNA -geenitestit.
Tulokset tulivat, joten katsotaas niistä läpi ne tärkeimmät...

Oheen laitan kuvia, jotka on otettu 14.5. eli eilen.


Ennestään tiedettiin vanhempien perusteella, että Varga on:
CEA carrier (=terve. kantaja)
DM N/N (=terve, ei kantaja)

MyDogDNA kertoi meille, että Varga on myös:
MDR1 -/- (=lääkeaineyliherkkä)
Pitkäkarvaisuuden kantaja (=voi saada pitkäkarvaisia pentuja jos uroksellakin on sama geeni)
Grey Collie Syndrome -/- (ei kantaja)


Varga kantaa takakannuksiin viittaavaa geeniä. Eli Vargan mahdollisissa tulevissa pennuissa saattaa jollakulla olla takakannukset.

Lisäksi testi antaa suuntaa-antavan arvion Vargan lopullisesta koosta, 55cm / 21,5kg. Ihan pieni siitä ei tule jäämään, se jo tiedettiin, mutta kun nyt pysyisi siellä alle 56 sentissä korkeudeltaan eli rotumääritelmän rajoissa.

Tästä linkistä pääset katselemaan Vargan geenitestituloksia!


Tässä nyt tosiaan selvisi samalla, että isäkoira Vertti kantaa tuota pitkäkarvaisuutta. Emä Vivian kun on testattu ja ei sitä kanna. Eli näin ne geenitestit antavat lisää tietoa testatun koiran lisäksi myös sen vahemmista.

Ensimmäinen yhteiskuva ilman remmejä tai avustajia ♥
Käytiin tänään treenaamassa, Kyröskosken Käyttökoirien BH-kurssilla Ringan kanssa ja muiden kanssa sitten sen jälkeen. Pentujen seuruuhommat edistyy! Sain hyviä ohjeita :) Tosca nouti patukan kahdesti täyskorkean A:n yli, ja 50cm hyppyesteellä tehtiin pari noutoa ihan kapulalla. Voi kun sais treenikuvia joskus, täytyy värvätä joku kuvaamaan...

Tänään alkaa myös SporttiRakin pentukurssi! Luento tuli meidän treenien aikaan, joten nyt täytyisi mennä katsomaan se ja tutustua ensimmäisiin tehtävänantoihin. On kyllä kiva päästä oppimaan uutta ja opettamaan pennuille erilaisia asioita!Remmissä kävelykin alkaa jo luonnistua kolmistaan!

Seuraavaksi meillä olisi suunnitelmissa jälkihommia ja uimista (loppuviikosta on tulossa lämmin!) ja toivottavasti saan jotain treenivideoita ja/tai -kuvia aikaiseksi myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksyntäni jälkeen :)