3.7.2019

Näyttelyjuttuja ja mökkikuvia

Kuvat otettu 2.6.


Kakarat on nyt ilmoitettu muutamiin näyttelyihin elokuun alussa, eli meidät voi tavata seuraavissa näyttelyissä:

Kuopio KV, 3.8. (lauantai)
Ringa JUN, Varga turistina mukana

Kuopion collie-erkkari, 4.8. (sunnuntai)
Ringa JUN, Varga PPEN

Nokia RN, 10.8.
Ringa JUN

Katsellaan nyt rauhassa nämä alta pois ja mietitään sitten, mitä loppuvuodesta tehdään. Mahdollisina meillä on Jyväskylä NORD ja KV marraskuussa ja Messari joulukuussa. Mutta täytyy tarkkaan harkita, kannattaako niihin niitä veronpalautusrahoja laittaa. Messarissa toki Varga pääsisi korkkaamaan junnuluokan. Ensi vuodesta ei ole vielä mitään tarkkoja suunnitelmia, mutta kevään HauHau Dog Show Tampereella on suuresti harkinnassa jo sijaintinsa takia. Ringa pääsisi silloin nuortenluokkaan, ja mulla ei olisi kahta koiraa samaan aikaan kehässä.

Tässä pitäisi katsella muutamat mätsärit, että pääsisi kokeilemaan Vargankin kanssa, miten se kehässä pyöriminen toimii. Ringa nyt on jo ihan automaatti ikäisekseen, toki sillekin lisää kokemusta mätsäreistä haetaan.

Tosca saa jo ihan rahansäästösyistä lomailla kaikenlaisista näyttelyhommista. Josko sen joku vuosi raahaisi vielä johonkin, jos ei muuta niin veteraaniluokkaan sitten muutaman vuoden päästä. Jos jaksaa niiden korvien kanssa temppuilla. Mätsäreihin se saattaa joskus päästä mukaan, kuitenkin.


Edelleen jaksan iloita siitä, miten kivaa on kuvata keskenään touhuavia koiria! Ehdin vajaassa kolmessa vuodessa ihan täysin kyllästyä siihen, että aina asettelin Toscan kuviin haluamallani tavalla ja koko kuvaustilanne oli niin mun hallinnassa, kuin nyt ikinä koiraa kuvatessa voi olla. Poseerauskuvia on nyt taas ihan kiva ottaa, silloin tällöin - kaikkea kohtuudella siis. Ja ryhmäkuvien kuvaamista rakastan! Eli nyt koirien kuvaamisessa on sitä kaivattua vaihtelua.Ringa vähän päälle 7kk

Ringa on muuten ihan kiva ja omaan silmään nätti, mutta se on vielä alakorkea. Toivon suuresti, että se yltäisi siihen rotumääritelmän alarajalle lopulta. 7kk iässä se oli 49cm (sen jälkeen en ole mitannut), kun sk collie narttujen rotumääritelmän mukainen korkeus on 51-56cm. Toki epämääräisellä kotimittauksella, eli se mitta voi heittää. Näyttelymenestystä saattaa myös haitata toinen alakulmuri, joka on vähän ahdas vielä, ja painaa ikeneen. Toivottavasti se ei jää sellaiseksi. On se parempaan suuntaan mennyt.

Korvatkin tuntuivat nyt tosiaan jäävän taitteelle, en niille pikkupentuajan jälkeen tehnyt mitään. Ne olivat sekä hampaiden vaihdon että ekat juoksut ilman liimoja, eivätkä nousseet mihinkään.

Varga vähän päälle 3kk

Vargasta kasvaa varmasti iso. Sen kanssa huolet onkin ihan toisenlaiset kuin Ringan kanssa. Ringasta jännitän, kasvaako se edes sinne alarajalle ja Vargasta, että eihän se kasva ylikorkeaksi. Vargalla myös korvat osoitti hyvän aikaa sivulle, kuten näissäkin kuvissa. Nyt 4kk iässä ne alkavat olla jo suunnilleen eteenpäin, joskin edelleen raskaat. Saavat vielä tässä vaiheessa ollakin. Toivon suuresti, etten joudu niihin koskemaan ollenkaan - tähän mennessä en siis ole niille mitään tehnyt.

Ja sitten on vielä tuo väri, josta kaikki tuomarit ei välttämättä tykkää. Onhan tätä jo ehditty veikata mm. rotikaksi ja beauceroniksi... Tosin mulle nyt on tärkeintä, että rakenne on toimiva ja näyttelyistä saadaan edes se "pakollinen H" mahdollista valioitumista varten. Äitinsä veroista näyttelykoiraa tästä ei varmasti tule, se tyssää jo ihan mun omaan jaksamiseen kehien kiertämisen suhteen.

Vargan seisottaminen on (vielä) ihan kamalaa, se seisoisi jalat ties missä ja ei ole vielä tottunut siihen, että sen jalkoja siirrellään. Se saattaa myös kesken kaiken pyörähtää ympäri tai mennä istumaan tai hyökätä loikalla eteenpäin. Ja näyttelyremmiin se yrittää kaikin voimin kuristaa itsensä, ihan sama mitä sille sanoo ja ihan sama onko remmi kiristyvää vai ei-kiristyvää mallia. No, opetellaan...

Tosca noin 5v 10kk

Yllätykseksemme yhteiskuvien ottaminen koko porukalla olikin ihan pala kakkua! Oletin kaaosta ja hermojen menetystä. Pätevät lapset. Kyllä huomaa, että on tullut ennenkin otettua ryhmäkuvia, kun yhden corgin lisääminen joukkoon ei hetkauttanut tilannetta mihinkään suuntaan.Nyt on taas tärkeimmät päivitelty alta pois, josko seuraavaksi saisi sitä videomateriaalia treeneistä... Tai edes jotain oikeasti tuoreita kuvia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksyntäni jälkeen :)