8.8.2019

Kuopio KV ja Collie-erkkari 2019

Kuopion reissu on koettu. Ja no, se meni miten meni.

Menestystä ei tullut, mutta kakarat käyttäytyivät reissussa oikein mallikkaasti ja Ringan esiintymiseen olen tyytyväinen, sen kanssa on tosi mukava pyöriä kehässä. Vargalla oli vähän liikaa nenä maassa ja keskittyminen jossain ihan muualla. Seisominenkaan ei olis oikein maittanut. Mutta selvittiin jokseenkin kunnialla.

Tosca vietti mukavaa aikaa mieheni vanhempien luona, kävi pitkillä lenkeillä ja juoksi pallon perässä. Oli se silti ihan iloinen jälleennäkemisestä, kun menin sitä kotiin hakemaan!

Kuopio KV © Iina Paavola

Kuopio KV (3.8.) Doedijns Rony, Netherlands
Ringa JUN EH
"9 months old junior. Needs time to mature and develop. Lovely silhouette when standing. Needs to get more substance in body. At the moment she has a not scissors bite, a bit overshot and the corner teeth is not placed correctly yet. Nice condition and color. Needs time to improve in move."

Kuopio KV © Iina Paavola

Collie-erkkari (4.8.)
Ringa JUN HYL (Hartus Jaana)
Mitattu n. 50cm
"9kk. Liian pieni. Tasapainoisesti rakentunut narttu. Hyvä runko. Kokoon riittävä luusto. Hyväilmeinen, varsin lupaava pää. Turhan kapea alaleuka. Oikea alakulmuri painuu suoraan ikeneen. Hyvät korvat. Lupaavat tasapainoiset kulmaukset. Varsin lupaavat liikkeet. Jää tänään palkinnotta koon ja purennan takia. Toivottavasti korjautuvat iän myötä."

Kuopio KV © Annina Eskola

Kuopio KV © Annina Eskola


Varga PPEN4 (Eerola Päivi)
"Erittäin selvä sukupuolileima. Keskivahva luusto. Tässä kehitysvaiheessa vielä ilmava ja kevytrunkoinen kokonaisvaikutelma. Hyvä pään pituus, kauniit tummat silmät. Hyvä korvien kiinnitys. Saisi olla voimakkaammin kulmautunut edestä. Erittäin hyvä karvanlaatu. Kevyet liikkeet, reipas käytös."

Collie-erkkari © Sirpa H

Semmoiset tulokset sieltä sitten. Jaana Hartus oli todella tiukka tuomari, sieltä tuli tosi paljon EH:ta, H:ta ja joku T:kin, ja kaksi hylsyä, joista siis toinen Ringalle.

Ringan purenta on tosiaan elänyt vähän omaa elämäänsä, mutta näyttäisi mun silmin, että purenta on alkanut nyt parantua hieman. Joten toivotaan että se kulmuri sieltä vielä taipuu omalle paikalleen. Ja josko siihen korkeuteenkin vielä se puuttuva sentti jostain löytyis. Ikää kuitenkin tosiaan vasta se 9kk, joten eihän tuo valmis ole vielä. Hammashommahan oli ihan tiedossa mulla, mutta päätettiin silti lähteä kokeilemaan, enkä ole siitä yhtään ihmeissäni, että sanomista tuli.

Hieman kuitenkin ihmettelen sitä, että yhden sentin puuttumisesta tulee noin isosti sanomista junnukehässä! Varsinkin, kun koira on vasta täyttänyt sen vaaditut 9kk ja kasvua edelleen tapahtuu. Ymmärrän sen kyllä sitten avoimessa ihan vallan hyvin, että se on virhe, koska siellä sen koiran pitäisi olla aikuinen ja "valmis". Yhdeksänkuinen on kuitenkin vielä kasvava pentu ja se pitäisi ottaa arvostelussa huomioon myös tässä korkeusasiassa.
         Onhan Ringa pieni, en mä sitä kiellä. Mutta kun ottaa huomioon, että se yhden sentin heitto suuntaan tai toiseen tulee jo helposti siitä, että koira tosiaan mitattiin epätasaisella nurmikentällä. Mittaustulos saattaa heittää enemmänkin sen yhden sentin ihan jo alustan takia.
        Toscahan mitattiin jalostustarkastuksessa 53cm korkuiseksi, kunnes sanoin yllättyneenä, että ei se kyllä noin iso ole! Kun se on SAGIn virallisissa mittauksissa mitattu kahden vai kolmen mittaajan toimesta yksimielisesti 51-52cm kokoiseksi. Uudelleenmittauksella saatiin sitten se 51,5cm tai jotain sinne päin. Siitä olin samaa mieltä.

Collie-erkkari © Sirpa H

Kivat arvostelut jokatapauksessa molemmille ja hylsy ei sinänsä harmita. Ihan syystähän se tuli ja oli tiukka tuomari muutenkin. Englanninkielistä en nyt lähtenyt teille suomentelemaan, lukijoista kuitenkin suurin osa sitä kieltä osaa.

Vargan sisaruksiakin nähtiin, suurin osa oli paikalla! Hyvin kyllä tunnistaa tämän pentueen, ihan ovat samasta puusta veistettyjä. Varga pääsi myös leikkimään yhden velipojan kanssa, hyvin löytyi yhteinen sävel. Ringa saattoi tuntea olonsa vähän ulkopuoliseksi siinä, eikä mikään ihme!

Tässä postauksessa muiden ottamia kuvia, omasta kamerasta en ole vielä saanut edes kuvia koneelle. Sisko sillä meistä otti kuvia siis, en kuvannut itse itseäni. Mutta voi laiskuus. Toscan synttärikuvistakin on varmaan 2/3 osaa vielä editoimatta, ja mummulareissun kuvat ja...

Ensi lauantaina meidät voikin sitten bongata Nokian ryhmiksestä. Mukana mulla on silloin vain Ringa, joka on siis kehäänkin menossa (eli nyt sitten taas jännitetään tuota hammasasiaa, että tuleeko toinen hylsy...). Mutta Ringa varmasti antaa rapsuttajille pusuja muidenkin edestä, eli ehdottomasti saa tulla moikkaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksyntäni jälkeen :)