28.10.2019

Ringa 1v

Shulune Imperial Diamond
"Ringa"
1v


Lauman keskimmäinen, halikoira, mussukka, pikkukirppu Ringa, täytti eilen jo vuoden!

Ringan ekaan vuoteen on kuulunut mm.

- 8vk iässä lento Briteistä Helsinkiin ja siitä autolla kotiin Tampereelle
- Muutamat mätsärit, paras sijoitus isojen pentujen PUN2
- Kolmet näyttelyt, joista saldona EH JUK2, EH ja sitten se erkkarissa saatu HYL
- Uimaharrastuksen aloitus Tampereen koirauimalassa vajaan puolen vuoden iässä
- Kesällä järvessä uimista
- Treenailua, mm. Kyröskosken Käyttökoirien BH-kurssilla
- Muutamia eläinlääkärireissuja rokotusten lisäksi, muttei onneksi mitään vakavampaa, vähän pissatulehdusta pikkupentuna (narttupentu + talvi, jes...) ja välikuvat vajaa puolivuotiaana, jossa lonkat priimaa ja selässä ei mitään kipua aiheuttavaa (yksi kylkiluupari puuttuu, muttei vaikuta elämään)
- Eka hierontakerta jo alle puolivuotiaana, koska lääkärissä todettiin epäpuhtaan liikkeen johtuvan liukastelusta aiheutuneesta lihasjumista (hieroja oli asiasta aivan samaa mieltä)
- Pieni hetki korvien liimailua, jonka kuitenkin lopetin jo ennen kuin hampaatkaan alkoi vaihtua, ja hyvät niistä tuli
- Ekat juoksut vähän päälle 7kk iässä
- Viikon reissu lappiin ja Pallaksen korkeimmalle huipulle kiipeäminen
- Lukematon määrä pusuteltuja ihmisiä
- Pari järsittyä usb-piuhaa, ja ehkä muutama järsitty kynä, mutta muuten on oltu kiltisti
- Tuhansia valokuvia
- 4kg -> 15kgPieni se on, edelleen. Lauman pienin, vaikkei nuorin. Mitannut en ole, toivottavasti se nyt yltäisi nippanappa sinne 51 senttiin, painoa sillä ei ole kuin 15kg. Ehkä se vielä kypsyessään saa kilon tai pari lisää.

Mutta hirveän ihana tyyppi, nukkuu kainalossa, tulee huolehtimaan ja nuolemaan naamaa, jos on paha mieli, osaa ottaa pienemmät (koirat ja lapset) ihanasti huomioon, rakastaa kaikkia. Iloinen, reipas, melko rauhallinen luonne. Touhukas se on silti, kuten tätinsä Tosca. Paljon samaa, mutta paljon omaakin. Hiljainen, ei mölise, ulise, ölise, muutama hassu haukahdus silloin tällöin. Toisin kuin nuo kaks muuta. Ruoka kelpaa, yksinolot onnistuu kaikessa rauhassa, matkustaa autossa nätisti, eikä ole koskaan voinut autossa pahoin (toisin kuin Varga...) ja on kaikin puolin helppo, kiva, ihana ja mukava koira, jonka voi hyvillä mielin ottaa kaikkialle mukaan.

Yhtään ei harmita, että kävin Briteistä asti hakemassa ♥Ringan seuraavalle vuodelle on suunnitelmissa silmäpeilaus, rokotusten uusinta, mahdollisesti luustokuvat (jos en jaksa odottaa sinne 2v ikään, että saisin spondarilausunnonkin samalla), muutamat näyttelyt... Hierontaa, uimista, treenailua, pitkiä lenkkejä, koirakavereiden kanssa leikkimistä. Hienoa olis päästä korkkaamaan kisakentätkin, mutta mä olen ollut kauheen saamaton treenaamaan tiettyjä osa-alueita ja vielä saamattomampi treenaamaan porukassa ja häiriössä. Mutta suunta on silti sinne kisakentille, ekaksi BH ja tokon alokasluokka tähtäimessä. En oo silleen lyönyt mitään lukkoon, mutta voi olla, että pienen kokonsa jne. takia Ringasta ei ehkä tule mitään pk-puolen kisatykkiä, mutta sen kanssa voisi sitten tehdä esim. rally-tokoa normaalin tokon lisäksi. Kyllä me sinne pk-puolellekin koitetaan, mutta paljon saa työtä tehdä mm. sen hyppytekniikan ja itsevarmuuden kanssa, kun on tämmöinen ei-niin-tyhmänrohkea pienikokoinen narttu. Vargahan sit taas on just sellanen tyhmänrohkea, "kyllä mä tästä pääsen" ja oho kun ei päässytkään. Katsotaan ja edetään koiran mukaan, toko nyt on ainakin aika varma juttu!

Halikoira työssään

Synttäripäivän kunniaksi käytiin Ringan kanssa ottamassa kuvia ja touhuamassa kahdestaan (tai no oli se mieskin mukana). Kuvauspaikalle ajaessa satoi lunta ja räntää ihan vaakatasossa ja kuvauspaikalta lähtiessä samoin, onneksi kuvatessa ei pahemmin. Märkää ja hämärää oli kuitenkin. Kamalat kuvausolosuhteet, mutta kai niistä nyt jotain tuli silti. Mies otti osan kuvista (rakennekuvat ja ne, joissa leikitän Ringaa). Ringalla oli kivaa, se on pääasia. Läiskäisin vielä tuohon alle loput, mitä en saanut tekstin sekaan soviteltua.On muuten ihana kuvattava Toscan jälkeen, näyttää suurimmassa osassa kuvista iloiselta/normaalilta ja korvat osottaa eteenpäin ilman mitään hokkus pokkus -taikatemppuja. Toki se ei vielä ole hallinnan ja kauko-ohjailun osalta ihan niin pro, mutta se tulee sieltä sitten vuosien kokemuksen jälkeen. Paikallaan se pysyy jo oikein hyvin melko pitkiäkin aikoja.

Vähän karvaton se on just nyt, kaulasta huomaa parhaiten, kun muhkeasta pörrökaulurista on muutama hassusti törröttävä karva jäljellä. Ehkä se vielä kerkeää ne kovemmille pakkasille kasvattamaan takaisin. On sillä onneksi Hurtan Extreme Warmer kaapissa odottamassa, ja ostin kankaita koirien "huppareita" varten, jos saisi jotain kevyempää lämmikettä tehtyä vielä ennen talvea.
Seuraavaksi juhlitaankin sitten Vargan 1v-synttäreitä, vajaan 4kk päästä.
Lumisia synttärikuvia siis tiedossa! Toivottavasti ei ole kovin kylmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksyntäni jälkeen :)