28.2.2020

Varga 1v

Lauman nuorinkin täytti vuoden!


Vargan ensimmäisiä synttäreitä juhlittiin 24.2. mutta kuvat käytiin ottamassa jo edellisenä päivänä, sunnuntaina, koska syntymäpäivänä arki olisi haitannut kuvaamista.

Kuvausapulaiseksi sain siskoni ja todettiin, että omalla tavallaan Varga on hirveästi helpompi kuvattava kuin Tosca, jonka synttärikuvien kanssa siskoni oli kesällä myös auttelemassa. Toscan kanssa kun täytyy ottaa kaikki keinot käyttöön, että sen saa katsomaan kameraa kohti korvat hörössä. Varga nyt tuijottelee meitä ihmisiä korvat nätisti eteenpäin ihan ilman mitään virpomisia ja varpomisia. Toscassa on sitten taas muita hyviä puolia, kuten (etä)ohjattavuus.

Editointia odottaa vielä melkoinen määrä kaikenlaisia kuvia sievistä poseerauksista hauskoihin tilannekuviin ja treenikuvista leikkikuviin. Kun nyt tässä saisi aikaiseksi... Joten tässä nyt ihan vaan pari kuvamaistiaista, joihin moni on varmaan törmännyt jo somessa, esim. Instagrammissa. Blogi laahaa vähän jäljessä, mutta sinnittelee silti hengissä.


Synttärilahjaksi Varga sai Zero DC Short JA Faster -valjaat. Eli tavalliset ja vetovaljaat. Molemmat pinkkinä, tietysti. Koko S, sama kuin Toscan Short-valjaissa. Niistäkin on molemmista kuvat, olemassa, mutta ei vielä editoituna. Ja kuvia ottaessa se söi varmaan kahden kuukauden edestä nameja, joten ehkä se riitti synttäriherkuiksi.


Ja itse synttärisankariin palatakseni, ihan kelpo koira siitä on kasvanut. Ihan sieväkin se on. Jähtäväksi tosin jää, onko se sitä näyttelytuomareiden mielestä... Veikkaan, että ei ainakaan kaikkien. Jos ei muuten, niin vierastavat sen väritystä. Mut mä olenkin sanonut, että jos näissä olis käyttölinja, niin ne olis sit varmaan aikalailla tälläsiä. Ja sillä periaatteella mäkin vähän menen, jos nyt ikinä kasvattamaan todenteolla pääsen, luonne ja harrastusominaisuudet edellä (terveyttä unohtamatta) ja ne näyttelytähdet syntyy sitten lähinnä ihan vahingossa, jos syntyy. Niitä ei yritetä. Harrastuksissa toimivia koiria yritetään. Näyttelymenestys on kiva bonus, jos sitä tulee, mutta ei muuten mulle mikään kummoinen kriteeri. Toimiva rakenne tietysti on tärkeässä osassa, kun harrastuskoiran ominaisuuksista puhutaan, mutta sekin saattaa joskus olla ihan muuta kuin mistä näyttelytuomarit tykkäävät.

Ja harrastusten osalta, kauheen lupaava kakarahan se on, että nyt jos vaan saisi sitä vietyä eteenpäin ja ei onnistuisi pilaamaan sitä siinä matkalla, niin siitähän voisi tulla aika hieno. Ja luonteeltaan sillälailla kauhean mutkaton, että ei se mitään ongelmaa aiheuta kenenkään kanssa, vaan tulee hienosti toimeen kaikenlaisten ihmisten ja koirien kanssa. Mitä nyt on vähän jyrä, eikä sen takia parasta seuraa pienille lapsille tai itseään pienemmille koirille... Ne kun menee nurin ja huutaa, kun niitä päin juoksee. Kumma juttu.

Nyt sitten vaan toivotaan, että tuo viikari pysyy terveenä ja ehjänä, että se saa viettää vielä monta monta syntymäpäivää. Ehjänä pysymisen osalta vähän jännittää... Kun sitä vauhtia sillä on aina enemmän kuin järkeä.

Palataan luustokuvausasioihin piakkoin, kunhan loput lausunnot tulee...
Mutta Vargalle A/A, 0/0. Sen selkä ja Ringan kaikki kuvat vielä lausumatta.

Vargalla myös silmätarkki parin viikon päästä (12.3.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksyntäni jälkeen :)