16.3.2020

Luustokuvat

27.2. ajelin Kankaanpäähän, Ventelälle.
Ringalta ja Vargalta kuvattiin lonkat, kyynärät ja selkä.


Ringahan välikuvattiin joskus 5kk iässä selän ja lonkkien osalta, vähän epäpuhtaan takapään liikkeen takia. Se kuitenkin johtui sitten vaan lihasjumista (liukas talvi ja kasvava koira) ja hieronta auttoi tähän. Mutta siinä samalla löydettiin, tai siis ei löydetty yhtä kylkiluuparia. Ringalta siis puuttuu yksi pari kylkiluita, joka ei haittaa sen elämää tai mahdollista jalostuskäyttöä (muuten kuin siten, ettei sitä nyt tietenkään yhdistetä urokseen, jolla samanlainen muutos selässä).

Sain kuitenkin Ringan osalta jännittää vielä kyynäriä. Niitä kun ei siellä Briteissä kauheasti kuvailla. Sen vanhemmilta on vain lonkat kuvattu. Sentään Ringan tädin, Toscan kyynärät vähän laimensivat jännitystä, sen kyynäriä kun oikein kehuttiin, silloin kun kävin sen kuvauttamassa (eri paikassa tosin).

Mitään yllättävää niistä kuvista ei löytynyt, kummaltakaan. Tosi siistiä kaikki.

Koirat siinä rauhassa heräilivät ja lähdettiin vielä vähän tokkuraisten junnujen kanssa kotimatkalle. Yllättävää kyllä, vaikka olin yksin kahden koiran kanssa liikkeellä, ei se oikeastaan osoittautunut ollenkaan ongelmalliseksi. Kaikki meni vallan hyvin.

Jo myöhemmin samana päivänä tuli Vargan lonkkien ja kyynärten lausunnot! Loput lausunnot antoivatkin sitten hieman odottaa itseään. Ja minähän olen vähän kärsimätön odottaja. Vargan selkälausunnot tulivat hassusti sunnuntaina - en edes tiennyt, että joku on siellä sunnuntaisin töissä luustokuvia lausumassa.

Ja tässä ne nyt ovat:

VARGA
Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
Selkä LVT0 VA0

RINGA
Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
Selkä LTV0 VA1


Kyllä nyt kelpaa harrastella turvallisin mielin, kun harrastuskaverit on terveeksi kuvattu :)

Lisäksi Vargalla oli silmätarkki 12.3. jossa Lotta Axelson totesi Vargan silmät terveiksi. Tämä ei vielä näy koiranetissä, mutta eiköhän se pian sinnekin ilmesty.

Eli nyt on molempien nuorten neitien terveystarkkiasiat hoidettu ja aika priimaahan nuo on - ainoa löydös on se Ringan puuttuva kylkiluupari, joka ei mitään haittaa. Että kyllä näillä tuloksilla kehtaa vaikka sitten jokusen vuoden päästä laittaa pentuja alulle, mutta katsellaan nyt ensin rauhassa, jos saatais vähän niitä harrastustuloksiakin tehtyä.


Tosiaan mokoman koronaviruksen takia meidän näyttelyt nyt sitten peruuntui (tai hyvällä tuurilla siirtyvät myöhemmäksi, mutta siitä ei vielä ole tietoa). Toivotaan nyt sitten, että sinne collie-erkkariin päästään syyskuussa. Ilmeisesti molemmat trikit menee nuoriin, eli jompi kumpi, varmaan Varga, esiintyy sitten jonkun muun esittämänä siellä. Ihan vaan kun mä tykkään ite niin hirveesti olla Ringan kanssa kehässä, etten ehkä jättäis sitä väliin mistään hinnasta. Niin ja Tosca sit sinne lassieluokkaan, ihan vaan et sekin pääsee joskus johonkin mukaan. Vaikka mikään ei estäis ilmottamasta sitä avoimeen... Jos jaksais liimailla sen korvia...

Hyvällä tuurilla Nokian ryhmis järjestetään (siitä ei ole minkäänlaista tietoa vielä) ja Varga kerkeis sinne vielä junnuihin. Tai sitten täytyy keksiä siihen väliin joku toinen näyttely, koska olis se nyt kiva tuon kans junnuihinkin päästä pyörähtämään, kun ei tarvis olla molempien samassa luokassa. No, jossain vaiheessa ehkä kehtais laittaa Ringan avoimeen, ennen kun Varga on 2v ja joutuu myös avoimeen.

Toivotaan nyt, että saatais edes jotain takaisin siitä lähemmäs 200 eurosta, joka on peruuntuneiden näyttelyiden ilmoittautumisiin laitettu. Vois sit käyttää ne rahat vaikkapa niihin seuraaviin ilmoittautumisiin.

Koronaviruksen haitatessa näyttelyitä, koitetaan ottaa kuitenkin ilo irti alkavasta keväästä ja jaksaa treenailla koirien kanssa esim. tokoa, ja pikkuhiljaa pääsisi varmaan jälkeäkin tekemään, kunhan katsoo vähän vähemmän märän alueen. Ja on tässä jo työstettykin, mm. Ringan sivulletuloa ja Vargan lelujen palauttamista ja kantamista. Ja on ne edenneetkin. Kummasti asiat etenee, kun tekee jotain niiden eteen.

Toivottavasti joku kerta saatais myös joku kuvaamaan, koska tuoreita treenikuvia ei ole muuta kun Vargasta ne muutama synttärikuvauksista. Videoakin voisi harkita. On mulla puhelimessa muutamia, laadultaan ihan kamalia, mutta voisi niistäkin jonkun koosteen väsätä, jos olis aikaa nyhertää niiden parissa...


Toivottavasti palaan seuraavalla kerralla asiaan tuoreiden kuvien kera!
Valoakin alkaa olemaan jo hyvin, joten sekään ei enää kelpaa tekosyyksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksyntäni jälkeen :)