31.8.2020

PK-Viesti, tutustumispäivä

Vihdoinkin! Viestiä!!!
Oikeasti, VUOSIEN odotuksen jälkeen.Ja nyt rasti seinään - ensimmäinen päivä, kun mun koiralla on oikeasti palveluskoiraliivit päällä!


Ylöjärven Käyttöhukat Ry järjesti tutustumispäivän palveluskoirien viestiin sunnuntaina 30.8. Viesti on hieman "kuoleva" laji ja sitä treenaavia, saati kisaavia, on todella vähän. Siksi tällaiset tutustumispäivät tulee ehdottomasti tarpeeseen, jotta laji saisi uusia harrastajia! Itsehän melkein kiljuin riemusta, kun näin tämän tutustumispäivän "mainoksen" Facebookissa ja ilmoittauduin ennen kuin edes tiesin saanko ketään kakkosohjaajaksi.

Sk collieissa ei kisaavia viestikoiria tällä hetkellä ole ollenkaan. Viimeiset yritykset ovat vuodelta 2015, jolloin yksi koira on saanut kaksi nollatulosta. Siitä taaksepäin edellinen yritys on ollut 2000, jolloin yksi nollatulos. Tuorein koulutustunnus viestiltä on jaettu sk collielle vuonna 1999, jolloin -96 syntynyt koira sai sekä VK1 että VK2.

Minuahan viesti on kiinnostanut jo KAUAN. Jo vuosia ennen kuin minulla edes oli omaa koiraa! Heittäisin, että jostain vuodesta 2011-2012. Harmittavasti Toscasta ei viestikoiraksi ole, se kun menee ihan paniikkiin, kun hukkaa ihmisen metsässä. Mutta Vargassa voisi olla potentiaalia, ja bonuksena se rakastaa juoksemista.

Kakkosohjaajaksi "raahasin" siskoni (lähti oikeasti ihan vapaaehtoisesti). Kiitos hänelle myös kuvista, viimeistä lukuun ottamatta - sen otin ihan itse.


Ensin meillä oli "luento" siitä, mitä viesti on ja miten sitä treenataan. Sen jälkeen lähdettiin metsään! Porukka jaettiin kahtia (kaksi neljän koirakon ryhmää) ja molemmat ryhmät treenasivat kaksi kierrosta. Lisäksi pari pentuikäistä teki omat pikku treenit.

Varga juoksi molemmilla kerroilla viisi matkaa. Matka oli lyhyt, mutta ei suoraa näköyhteyttä. Itse jäin A-pisteelle ja sisko lähti Vargan kanssa B-pisteelle. Alkuun Vargaa piti vähän kutsua, mutta seuraavalla kerralla se lähti jo ihan itse ja varsinkin loppua kohti se paransi todella hienosti ja lähti kuin tykin suusta.  B-pisteellä olevat ohjaajat siirtyivät joka kerta pieniä matkoja, ei ongelmaa. Varga lähti tosi hienosti molempiin suuntiin.

Ja juoksee meinaan kovaa! Siis sen verran kovaa, loppuun asti, että joka kerta jännittää tuleeko se päin. Ainakin tällä kertaa jarrut kuitenkin toimivat, mutta ihan varmasti joku kerta se vielä tömähtää vauhdilla jalkoihin. Mut hei, no pain, no gain!

Ja nyt sitten päästään kahdestaan siskon kanssa rakentamaan lujia pohjia tälle lajille, ennen kimppatreenejä. Ja hankkimaan tarvittavia välineitä... GPS-paikannin, nyt ihan ensimmäisenä!

Mutta siis ehkä siistein laji ikinä! Ja niin paljon enemmän sekä mun että Vargan laji, kun vertaa metsäjälkeen. Ainakin nyt alussa jäljestyshommat on olleet sellaista hermojen kiristelyä, kun mä en vaan osaa tuontyyppistä koiraa jäljellä ohjata alkuun... Vaikka tekisi kieltämättä hyvää tuontyyppiselle koiralle nuo rauhallista mielentilaa vaativat nenähommat ja aiotaan niitäkin kyllä jatkaa. Heti tiistaina on collieiden aloittelijatason jälkitreenit, joihin mennään mukaan.


Innolla odotan jo seuraavaa treenikertaa!

Mutta kuka kumma sille vääntäisi tottiksen ja esineruudun?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksyntäni jälkeen :)