15.11.2020

Perjantai 13. hallitreenit

Perjantai 13. ei pettänyt taaskaan! Lempipäiväni!
Treenit menivät paljon paremmin kuin viikkoa aiemmin.

Ja sain otettua videotkin kaikista.


Toscan kaukojen piti olla ihan rikki, seuruun täysin luokatonta ja sen ei pitänyt osata siirtyä sivulta eteen istumaan. Vähän keskusteltiin siitä, kummalta puolelta sinne sivulle siirrytään edestä, mutta sekin alkoi sujua. Muutaman kerran se tarjosi ohjaajan kiertämistä eteen istumisen sijaan. Ei se täydellinen ole, mutta parempi kuin luulin.

Videoinnin jälkeen käytiin vielä hallin toisessa päässä kokeilemassa treenikaverin pystyttämää ruutua kosketusalustan kera, ja sehän jopa alkoi hahmottua! Nyt vaan lisää ruututreeniä samalla tekniikalla! Aiemmat tyylit ruudun opettamiseen ei ole johtaneet kuin turhautumiseen, joten nyt mennään tällä.

Rallyn kylttitelineitä ei hallilta löydetty, niiden kanssa pitäisi kyllä päästä treenaamaan... Ja ratatreeniä. Alokkaan kyltit löytyy siskolta, mutta telineitä ei oo. Täytyy kysyä jos jollain tuolla hallivuorolla käyvällä olisi edes vaikka yksi, että saatais treenata, erityisesti sitä kiertämistä.


Varga ei ole hirveästi treenannut koirahäiriössä, mutta ei sitä tuntunut kyllä yhtään haittaavan, vaikka toinen koira ja ohjaaja touhusivat samassa hallissa. Varga kokeili tokon alokkaan estehyppyä, eikä siinä ollut mitään ongelmaa. Sivulletulot ja seuruu alkaa hiljalleen hahmottua.

Vargan ei pitänyt osata luoksetulon eteen istumista, mutta näköjään se osaa. Niin mitäs siltä nyt sitten enää puuttuukaan tokon alokkaasta? No ryhmäpaikkista ei olla tehty. Ja kaukojen 2 metrin välimatka ohjaajaan ilman eteenpäin valumista. Ja seuruu ilman käsiapua. Kai sen ens vuodelle valmiiksi saa, kun vaan tekee!Ringa on ihan hirveän iloinen pieni koira aina kun se pääsee treenaamaan. Se pomppi niin, että osui mua kerran naamaankin (sekin on videolla), vaikka muuten se on tosi rauhallinen luonteeltaan. Sen kanssa on hirveän kiva touhuta, kunhan vaan on itsekin sopivassa mielentilassa, ei pipo liian kireällä.

Senkään ei pitänyt osata siirtyä sivulta eteen, eikä oikeastaan oikealta puolelta sivulle. Se kokeili myös ekaa kertaa ikinä suoraan maasta seuraamaan lähtemistä, ja heti toisella toistolla se lähti sieltä nätisti.

Rallyn kylttitelineitä Ringa ei oo varmaan nähnyt ikinä, että vois sillekin tehdä ihan hyvää. En tosin jaksa uskoa, että se niistä häiriintyy sen kummemmin.

Ja sekä treenatessa että myöhemmin videoita leikellessä totesin, että Ringalle täytyy ruveta tekeen takapäätreeniä. Täytyy kaivaa tasapainotyyny esiin, tai joku muu sopiva alusta, ja aloittaa pyörimistreenit nyt ihan alkuun. Se ei meinaan oikeen käänny vasemmalle. Sama ongelma ku Toscalla, ja sekin aika hyvin pyörimisen opettelulla selätettiin.

*******************

Mutta tosiaan, mulle jäi ihan hirveen hyvä mieli näistä treeneistä. Aina on toki jotain parannettavaa ja aina tulee jotain hölmöjä virheitä tehtyä, mutta se kuuluu asiaan. Marraskuun ensimmäinen perjantai oli meidän eka hallitreenivuoro tälle talvelle ja näitä jatkuu tässä nyt joka perjantai aina maaliskuulle asti. 

Edelleen siis omatoimitreenaillaan, kuten tähänkin asti. Ei ole työttömällä varaa lähteä ainakaan mihinkään viikoittaisiin treeniryhmiin, saati sitten kolmella koiralla.

Ja täytyy vielä sanoa, että oli kyllä isosti hyötyä tuon edellisen postauksen kirjoittamisesta, jossa kävin läpi asiat, mitä me ei vielä osata - nyt osasin treenata edes jonkun verran just niitä juttuja. Eli ehdottomasti kannattaa kirjata ylös asiat joita osaatte ja ette osaa, jos tuntuu että treenit junnaa paikallaan, eikä treeneihin lähtiessä oikein tiedä mitä treenais.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksyntäni jälkeen :)