11.7.2021

Rally-tokon kisauran korkkaus (Ringa & Tosca)

Sekä mun että koirien ensimmäiset rallykisat oli 10.7.2021 Nokialla.

Tosca ALOHYV 100p & luokkavoitto
Ringa ALOHYV 98p


On kätevää, että rallyssa voi kilpailla useammalla koiralla samassa luokassa. Samalla jännittämisellä kaksi kisatulosta, why not? Niinpä Tosca ja Ringa pääsivät starttaamaan rally-uransa ja Ringa koko kisauransa, samoissa kisoissa.

Järjestäjänä Nokian Palveluskoiraharrastajat Ry (NPKH) ja tuomarina Hannele Pirttimaa.

Rallyn ekoihin kisoihin kuuluu aina tietenkin kisakirjan hankkiminen, sirunluku ja mittaus. Tosca oli ihan selkeä "yli 50cm" mutta Ringa... Se on kahdessa näyttelyssä mitattu 50cm, ja nyt se päätyi sitten kokoluokkaan "40-50cm". En nyt sanoisi, että se oikeasti on alle 50cm, se seisoikin vähän miten sattuu. Rallyssa sillä ei taida olla muuta merkitystä kuin hyppyesteiden korkeus, ja mielestäni tämmöinen nippanappa ehkä sen 50cm korkuinen koira voi ihan mielellään hypätä sen vähän pienemmän esteen. Tuskin me sillä suurta etua saadaan.

Ringa oli alokasluokan ensimmäinen koira, en ole varma oliko se hyvä vai huono, itse otin siitä ehkä vähän stressiä. Onneksi rata oli hyvin suoraviivainen, ei paljon pelkoa radalle eksymisestä.

Ratapiirros


Ringa teki tosi hienosti töitä, ja kisatilanne näkyi sen tekemisessä yllättävän vähän. Vasemmallehan se ei oikein vielä käänny, se on treenin alla kovasti. Treeneissä se väläyttelee kyllä välillä ihan hienoja sivuaskeleita takajaloilla, mutta tässä niitä nyt ei hirveästi nähty kyllä.

Kaksi yhden pisteen virhettä, vinous ja kontrolli, ihan tokalta ja kolmannelta kyltiltä. 98 pistettä. Joku tiukempi tuomari varmaan olisi rokottanut muutaman muunkin pisteen sieltä ja toisen täältä, mutta kai tällä suorituksella olisi läpi päässyt minkä tahansa tuomarin silmien alla?

Jos kehästä poistuessa pääsi vähän tunteet valloilleen, niin ei kyllä helpottanut siinä vaiheessa kun näin taululta pisteet! Meidän ihan eka kisa koskaan, ja 98 pistettä! Ringa ei ole käynyt edes missään mölleissä kokeilemassa.


Toscan vuoro oli luokan loppupäässä. Mietin jo, että mitähän tästä tulee, kun Ringan kanssa meni niin hyvin. No, suorituksen aikanahan mä sitten talloin Toscan varpaille, kun se vähän poikitti ja sen tassu joutui samalle linjalle mun kengän kanssa. Se haukahti, mutta jatkoi hienosti hommia. Jostain syystä tästä ei lähtenyt mitään pisteitä, mutta itse nyt en ole rallyn pistejutuista kovin tarkasti perillä. Tiesin, että ihan hyvin se meni sitä tassulle astumista lukuun ottamatta, mutta en ollut uskoa silmiäni kun näin pisteet: TÄYDET 100 PISTETTÄ!!!

Muita 100p suorituksia ei tullut, mutta kaksi 99p tulosta pudottivat Ringan pois palkintopallilta. Tosca kuitenkin voitti luokkansa! Me voitettiin jotain! Ei tietenkään saatu ruusuketta tai mitään muutakaan vitriiniin esille laitettavaa, taaskaan, mutta herranen aika mikä rallyuran korkkaus! Sehän siinä tärkeintä on, eikä ne palkinnot. Ehkä me jostain vielä joku esille laitettava palkintokin vielä saadaan.


Tästä onkin sitten hyvä jatkaa ensi kuussa collieiden rallymestaruuksiin, koska tällä aloituksella... Sehän ei voi sit mennä muuta ku huonommin. Tuskin pystytään samaan uudelleen. Ei sillä, olen jokatapauksessa erittäin tyytyväinen, jos saadaan edes jonkunlaiset hyväksytyt tulokset. Nyt molemmilla on kuitenkin se ensimmäinen tulos kolmesta kohti RTK1 -koularia ja kuukauden päästä hyvällä tuurilla (vai osaamisella?) kaksi kolmesta. Ja vaikka ei olisikaan, niin sen koularin saaminen molemmille tämän vuoden puolella kuulostaa aivan mahdolliselta tehtävältä.

Tässä välissä ennen seuraavia rallykoitoksia on kuitenkin luvassa kaikenlaista muuta hauskaa, tai hauskaa ja hauskaa, kamalaa kisajännitystä ainakin... Vargalla on peräti kaksi tokokoetta ja BH-koe, ja Ringalla MH-kuvaus. Vähän harkitsen, jos Ringankin kanssa menis kokeilemaan BH:ta samaan kokeeseen kuin Varga. Ilmoittautuminen kun ei ole vielä auennut, niin tätä ehtii vielä hetken pohtia. Toinen mahdollisuus Ringalle on sitten syyskuussa, jolloin on sama tuomari ja sama paikka, että sen puoleen ei olis niin merkitystä kumpaan mennään.

Vargalle koitan saada luonnetestipaikan johonkin joskus loppukesälle tai syksylle, mutta katsotaan kuinka sen käy. Ja toivotaan että sen kanssa tokohommat menee sillälailla putkeen, että sen uskaltaa ilmoittaa sitten vielä ainakin siihen yhteen alokkaan kokeeseen, jos kahden ekan kanssa käy hyvin ja saadaan ykköset. Ja jos ei, niin sitten treenataan ja mennään vähän myöhemmin.

Tää kisailukesä alkoi hyvin!
Toivottavasti myös jatkuu yhtä loistokkaasti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksyntäni jälkeen :)