Ringa


Shulune Imperial Diamond


Kutsumanimi: Ringa

Syntynyt: 27.10.2018

Rotu: sileäkarvainen collie
Sukupuoli: narttu
Väri: tricolor

Kasvattaja: kennel Shulune, Iso-Britannia
Isä: Sturtmoor Dream Of Kasvelyn "Buddy" (soopeli)
Emä: Shulune Imperial Storm "Arya" (tricolor)
Ringa on Toscan siskontyttö.

Ringa KoiraNetissä
Ringa smooth collie databasessa

Mitat
Paino: 16,3kg (02/2020)
Korkeus: n. 50cm
Pannan koko: ?
Rungon ympärys: ?
Selän pituus: takkikoko 50

Ringan varusteiden väri on keltainen.

Terveys
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Selkä: LTV0, VA1 (1 kylkiluupari puuttuu)

Silmät:
 CEA-terve geenien perusteella
silmäpeilaus 01/2020 - silmät terveet

CEA: non-carrier (terve, ei kantaja, vanhempien tulosten perustella)
PRA (rcd2): non-carrier (terve, ei kantaja, vanhempien tulosten perusteella)

MDR1: -/- (lääkeaineyliherkkä, Zoogen 2019)
DM: DM/N (kantaja, Zoogen 2019)
Ei kanna pitkäkarvageeniä (Zoogen 2019)

1. juoksut 2.6.2019 (7kk iässä)
2. juoksut 9.1.2020 (väli n. 7kk)
3. juoksut 18.8.2020 (väli n. 7kk)

4. juoksut arviolta 03/2021
5. juoksut arviolta 10/2021 (mahd. astutus tästä juoksusta)


Ringa 1v

Ringa 1v

  • Näyttelyt: ERI
  • Toko: -
  • BH: -
  • Luonnetesti: -
  • Jalostustarkastettu: -

Harrastukset
Ringan kanssa treenataan tokoa ja rallya. Ringa treenaa myös jäljestyksen alkeita, olen miettinyt sille lajiksi FH-jälkeä, jossa ei ole tottista. Ringa on iloinen ja touhukas treenaaja, mutta ei luonteeltaan kovin räväkkä tai itsevarma, ja kooltaankin pieni, joten jätämme suosiolla pk-tottikset muille koirille, joille ne hommat sopivat paremmin ja jotka pääsevät vaivattomammin yli niistä pk-tottiksen esteistä. Ringankin tarkoituksena on kuitenkin BH suorittaa.

Näyttelyissä käydään harvakseltaan, mätsäreissä jonkun verran. Ringa on sentin verran alakorkea ja sen toinen alakulmuri on aavistuksen ahtaasti, joten emme odota suurta menestystä näyttelykehissä, vaikka se muuten kovin sievä koira onkin. Toisaalta, Ringan kanssa kehässä on niin mukavaa, että sen kanssa tulee käytyä ihan siitä ilosta, että pääsee sen kanssa kehään.

Ringa saapui meille 8-viikkoisena 23.12.2018, Englannista.

8vk

8,5vk

Ringa on iloinen ja avoin pieni narttu. Oma ihminen on sille kaikki kaikessa. Se on erittäin miellyttämisenhaluinen ja palkkautuu erinomaisesti ihan sosiaalisella palkalla. Namit ja lelut kelpaavat toki myös. Ringalla on varsin hyvä keskittymiskyky ja kuten tätinsä Tosca, myös Ringa työskentelee kohtuullisen rauhallisesti mutta väsymättä. Se ei ehkä ole nopein ja näyttävin tokokoira, mutta sen kanssa on ilo touhuta, kun se on niin täydestä sydämestään mukana tekemässä yhdessä, mitä ikinä sitten tehdäänkään.

Ringa on ohjaajapehmeä koira, joten se on hyvin ohjattavissa, mutta myös melko herkkä kaikenlaiselle negatiiviselle palautteelle. Muilta osin se on reipas ja touhukas, ei siis milläänlailla arka. Se ei ole osoittanut pelokkuutta erilaisia alustoja tai ääniä kohtaan.

Arjessa Ringa on kiltti, helppo ja huomaamaton. Se on kuitenkin myös erittäin sosiaalinen ja läheisyyttä kaipaava koira, joka tulee mielellään viereen ja nukkuu mielellään kainalossa, vaikka peiton alla. Se ei kuitenkaan hiippaile kaiken aikaa kantapäillä tai kyttää jokaista liikettäni. Se on myös erittäin hiljainen koira, eikä hauku sisällä käytännössä ollenkaan, eikä edes "juttele" kuten monet colliet. Se ei myöskään koskaan "piippaa" odottaessaan tai innostuessaan.

Ringan ohjaajapehmeys ja ohjaajakeskeisyys näkyvät myös tarkkana tunnetilojen havainnointina, ja se onkin tämän takia aivan korvaamaton henkinen tuki - se tulee aina luokse, tunkee itsensä syliin ja vaatii rapsutuksia, jos minulla on syystä tai toisesta paha mieli. Se nuolee kyyneleet ja pysyy vierellä, kunnes varmistuu siitä, että pärjään. Se ottaa myös taitavasti itseään pienemmät koirat ja lapset huomioon, ei juokse niitä kumoon ja leikkii nätisti.

10vk

4kk

4kk

4kk

5kk

6kk

6kk

1v

1v

Ringasta toivotaan kenneliimme jalostusnarttua, mutta pennut ovat ajankohtainen asia aikaisintaan ehkä 3-vuotiaana. Sitä ennen pyritään tekemään harrastusrintamalla vähän tuloksia, käymään luonnetestissä ja ainakin muutamassa näyttelyssä, luustokuvia ja geenitestejä unohtamatta.

PitaPata Dog tickers

päivitetty 14.4.2019

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksyntäni jälkeen :)