Varga


Diamondfox Amazing Dark Phoenix


Kutsumanimi: Varga

Syntynyt: 24.2.2019

Rotu: sileäkarvainen collie
Sukupuoli: narttu
Väri: tricolor

Kasvattaja: kennel Diamondfox, Suomi
Isä: Cinnaberry's Calvin K "Vertti" (tricolor)
Emä: Diamondfox Amazing Love "Vivian" (blue merle)

Varga KoiraNetissä
Varga smooth collie databasessa

Mitat
Paino: 21kg (02/2020)
Korkeus: n. 56cm
Pannan koko: ?
Rungon ympärys: ?
Selän pituus: takkikoko 55

Vargan varusteiden väri on pinkki.

Terveys
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Selkä: LTV0, VA0

Silmät:
CEA-kantaja (terve) geenien perusteella
pentuna - silmät terveet
03/2020 - silmät terveet

CEA: carrier (kantaja, vanhempien tulosten perustella)
DM: N/N (terve, ei kantaja, vanhempien perusteella & MyDogDNA)
MDR1: -/- (lääkeaineyliherkkä, MyDogDNA)
Kantaa pitkäkarvageeniä (MyDogDNA)

Vargan kaikki geenitestitulokset: MyDogDNA

1. juoksut 18.6.2020 (1v 4kk)

Varga 1v

  • Näyttelyt: ERI
  • Toko: -
  • BH: -
  • Luonnetesti: -
  • Jalostustarkastettu: -

1v


Harrastukset
Vargan kanssa tehdään pohjia tokoon ja pk-tottikseen. Palveluskoiralajeista treenataan metsäjälkeä ja viestiä. Lisäksi Varga treenaa vesipelastusta, jossa myös olisi toiveena päästä kisoihin.

Vetohommia kokeillaan, canicrossia ja kickbiken/pyörän vetoa. Tämä on ihan kisatavoitteeton harrastus, huvin ja urheilun vuoksi.

Näyttelyissä ja mätsäreissä käymme satunnaisesti, huviksemme pyörimässä. Kalenterista näkee tulevat näyttelysuunnitelmamme.

1v

Varga on energinen ja vauhdikas, hyvänkokoinen narttu, joka ei pelkää käyttää kroppaansa. Collieksi se on jopa hieman kova ja raju, mutta ei yhtään liikaa! Juuri sellainen, kuin hyvän harrastuskoiran kuuluukin olla.

Vargasta löytyy vauhtia ja voimaa, mutta onneksi myös kohtuullisesti keskittymiskykyä. Lievän kovuutensa ansiosta se kestää korjaamista ja kevyitä pakotteita hyvin, ja vain parantaa tekemistään entisestään, kun vähän vaatii. Se tykkää tehdä asiat täysillä, eikä se ole tippaakaan varovainen. Arkuus ei sovi tämän koiran kanssa edes samaan lauseeseen. Se on ahne - sen verran, että sormiaan saa varoa treenatessa, mutta ei silti kiipeile kotona pöydille varastelemaan. Varga myös leikkii kivasti.

Arjessa Varga on oikein mukava ja jopa huomaamaton, joskin mielellään mukana siellä missä tapahtuu. Perässä se ei silti kotona juokse. Sisällä ollessaan se ei hauku ollenkaan, mutta kaikenlaista muuta ölinää ja mölinää se osaa kyllä ihmisten kanssa seurustellessa pitää. Ulkona toisten koirien kanssa leikkiessä se haukkuu jonkun verran, ja lelun kanssa se oli helppo opettaa haukkumaan käskystä.

Varga on sekä ihmisiä että muita koiria kohtaan avoin ja mutkaton, se tykkää kaikista. Se ei provosoi eikä provosoidu, ja on tähän asti tullut kaikkien koirien kanssa toimeen - jopa niiden, jotka eivät tykkää muista koirista. Se on vähän raju leikkikaveri, eikä oikein osaa ottaa huomioon itseään pienempiä juostessaan. Se tykkää lapsista siinä missä kaikista muistakin ihmisistä, mutta on vähän turhan raju ja vauhdikas niiden seurassa (ei ole tottunut, meillä ei ole omia).

kuva: kennel Lifedream, ikää 4vk

kuva: kennel Lifedream, ikää 4vk
  
5vk

5vk

9,5vk

9,5vk
5kk

1v


Vargasta toivotaan kenneliimme jalostusnarttua, mutta pennut ovat ajankohtainen asia aikaisintaan ehkä 3-vuotiaana. Sitä ennen pyritään tekemään harrastusrintamalla vähän tuloksia, käymään luonnetestissä ja ainakin muutamassa näyttelyssä, luustokuvia unohtamatta.

Vargan PITI mennä sijoitukseen, mutta kun sopivaa sijoituskotia ei tuntunt löytyvän, jäi pentu meille, enkä kyllä ole katunut sitä päätöstä.

PitaPata Dog tickers

päivitetty 14.4.2019

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksyntäni jälkeen :)