10.1.2016

Ensimmäisiä askeleita

Kokeiltiin tokoilun alkeita ihan kotona sisällä. Ulkona on taas yli 20 astetta pakkasta...

Neiti osaa hienosti istua ja mennä maahan. Mutta maasta istumaan nouseminen on ihan hepreaa. Se on jostain hyvin pienen pienestä ahaa-elämyksestä kiinni kyllä, ei varmaan tarvitse hirveän montaa kertaa tajutakseen.

Mutta ainakin se pysyy kuin liimattuna siellä maassa. Ja istumassakin. Tätä toki tehdään aina ulos lähtiessä, ulkoa tullessa, ruokaa odottaessa jne. Ainakin paikallaoloa on helppo lähteä rakentamaan tältä pohjalta! Toista se oli Lotta-seropin kanssa...

Se, että istuminen, maahanmeno tai mikätahansa, tapahtuu siellä missä koira on, eikä ensin pidä tulla mun luo, on kyllä myös yksi treenattava asia. Turvallisuusseikkojen lisäksi helpottaisi mm. valokuvaamista, että koira olisi paremmin kauko-ohjattavaa mallia.

Ihan varmaan ekaa kertaa Toscan elämässä se kohtasi asian "sivulletulo" ja vähän jo olin vikoilla toistoilla näkevinäni jotain pientä aavistusta sen eleissä, että mihin suuntaan pitää liikkua saadakseen namia. Tätä pitää nyt harjoitella vaikka joka päivä pienissä pätkissä.

Tosca on siis aiemmin harrastanut agilitya. Toko on sille ihan uutta. Mutta aika hyvä fiilis mulla on tästä. Eiköhän Toscasta tule ihan mainio tokokoira.

Jospa ensi viikolla onnistuttaisi eksymään koirapuistoon sellaiseen aikaan, kun siellä ei ole muita. Pääsisi vähän kokeilemaan sitä vapaana olemista. Vaikka en kyllä usko siinä olevan mitään sen suurempaa ongelmaa, sillä Tosca on tottunut olemaan paljon vapaana.

Loppuun vielä pieni kollaasi kännykkäkuvista :)


Ylhäällä vas: Tosca ekalla aamulenkillä (-27 astetta!)
Ylhäällä oik: Tosca torkkuu eteisessä (itsetehty pedin päällinen)
Alhaalla vas: Toscan mielipide tehosekoittimesta - ei kiinnosta.
Alhaalla oik: Kongi on vähän haasteellinen - Tosca ei tajua purra sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksyntäni jälkeen :)