3.1.2021

Tavoitteet vuodelle 2021

Olen taas kirjoitellut uudelle vuodelle jonkinlaista tavoitelistaa...

Ringa joulutunnelmissa viime vuoden puolella.
© Aino Vakkilainen

Tavoitteet ja suunnitelmat vuodelle 2021

Tosca:
- Pysyä terveenä ja kunnossa ♥
- RTK1
- Vepe Soveen valmistautuminen
- Nyt ne tokon avoimen liikkeet kuntoon jo oikeesti!!! Hyvällä tuurilla loppuvuodesta kisoihin.
- Rallyn avoimen liikkeet myös kuntoon
- Pyörähdys veteraanikehässä (collie-erkkari)

Ringa:
- RTK1
- BH
- Ehkä toko ALO startti, hyvällä tuurilla jopa TK1
- Ehkä MH-kuvaus
- Loppuvuodesta astutus!!! Lisätietoa pentueesta täällä.
- Kunnonkohotusta kesällä mm. uimalla paljon
- Peltojäljen treenaaminen / kokeileminen

Varga:
- BH
- TK1
- Vepe Soveen valmistautuminen
- Luonnetesti ehkä loppukesästä
- Ajaa jälkiä enemmän kun muutama
- Treenata viestiä enemmän kun pari kertaa
- Parantaa kuntoa ja kerätä lihaksia
- Hypätä se tottiksen metrinen, jota ei ole siis vielä edes aloitettu opettelemaan

Kasvatustyö:
- B-pentue alulle loppuvuodesta!
- C-pentueen uroksen valinta (Vargan astutus kesällä 2022)
- Nettisivujen otsikkokuvan päivittäminen, koska siinä on kuvia pelkästään Toscasta
- Pentuemainosten tekeminen molemmille tulossa oleville pentueille

***********************

Pidemmän aikavälin tavoitteet

Tosca
- TK2
- RTK2
- Vepe SOVE ja jos siitä suoriudutaan, voidaan kokeilla ALO:a, jos terveyttä ja jaksamista riittää
- Mahdollisimman pitkään hyvässä kunnossa ja terveenä pysyminen ♥

Ringa
- Tokossa ja rallyssa kisaaminen ja eteneminen siitä ylöspäin niin pitkälle kun rahkeet riittää
- Eeeeehkä peltojäljen kisaaminen?
- Näyttelystä SA, ehkä ulkomaille metsästämään näyttelytuloksia?
- Toinen pentue myöhemmin, jos ekan pentueen kanssa kaikki ok

Varga
- Tokon kisaaminen ja siinä eteneminen
- Palveluskoirakokeet (jälki ja EHKÄ viesti)
- Vepe SOVE ja ALO
- Luonnetesti
- Ensimmäinen pentue 2022
- Toinen pentue myöhemmin, jos ekan pentueen kanssa kaikki ok

Tosca, © Aino Vakkilainen

Pitkän ajan harrastushaaveet, joita ei nyt ihan voi tavoitteiksi tässä vaiheessa vielä kutsua, olisi tottakai TVA ja KVA, joskus jollain koiralla, saa nähdä. Miksei vaikka RTVA ja VPVA myös. MVA on sellainen, että ei ehkä tule tapahtumaan näillä nykyisillä koirilla, mutta jos vaikka jollain seuraavalla koiralla, omalla kasvatilla?

Kasvatuksesta ja omasta laumasta sen verran, että alkuperäinen suunnitelma on, että molempien ekoista pentueista laitan narttupennun sijoitukseen ja sitten ehkä Vargan tokasta pentueesta jätän itselle yhden nartun ja Ringan pentueesta taas sijoitan. Ihan ilmiselvää on, että jokaisesta pentueesta ei voi pentua pitää ja että omaa laumaa ei voi mahdottomasti suurentaa. Varsinkaan jos haluaa ehtiä kaikkien koirien kanssa jotain harrastaakin! Mutta ne ensimmäiset (elävät) omat kasvatit on aina ensimmäisiä. Ja voi olla kyllä ihan äärimmäisen vaikea paikka luopua niistä kaikista, ellei jopa mahdotonta, joten katsotaan miten käy.

Ja molemmilla tytöillä on tosiaan toiveena tehdä kaksi pentuetta, toki olettaen että ensimmäisten pentueiden kanssa menee kaikki hyvin ja pennuista tulee kivoja ja terveitä. Ja kaikkiin pentueisiin on tarkoitus valita isäksi eri urokset, ja jokaisesta olisi myös toiveena jättää itselle käyttöön vähintään se yksi narttupentu, joko kotiin tai sijoitukseen. Ja jos joku näistä osoittautuukin sellaiseksi, että en sitä halua/voi jalostukseen käyttää, niin mun kasvatustyö ei putoa ihan tyhjän päälle, vaan on niitä muita narttuja vielä käytettävissä. Eli kuten se vanha sanonta sanoo, ei kannata laittaa kaikkia munia yhteen koriin. Eikä koko kasvatustyötä yhden nartun varaan.

***********************

Vuoden 2021 ensimmäiseksi tavoitteeksi otin jo aikaa sitten kisalisenssin ostamisen, joka onkin siis jo ostettu. Mieheni sponssasi sen mulle joululahjaksi. Ideanahan tässä oli se, että kun se kerran on hankittu, niin pitäähän sitä sitten käyttää, ettei se mene hukkaan. Vaikka tavoitelistaan nyt on heitetty paljon kaikkea, niin edellisiä vuosia kun katsoo, olen kovasti tyytyväinen, jos saan kaikkien koirien kanssa tehtyä edes jonkun tuloksen, ihan sama mistä lajista.

Lähdetään starttailemaan kisakautta vähän uhkarohkeasti lähtemällä heti toiselle puolelle Suomea (Ouluun) collieiden rally-tokomestaruuskisoihin. Sekä Tosca että Ringa on ilmoitettu alokasluokkaan. Tämä siis helmikuun alussa ja katsellaan sitten jatkoa sen jälkeen, että kuinka paljon täytyy treenata ennen seuraavaa kisoihin ilmoittautumista. Ringan seuraavat juoksut ajoittunee laskelmieni mukaan maaliskuulle, Toscaa ei onneksi juoksut enää haittaa. Vargasta ei olekaan sitten mitään tietoa seuraavista juoksuista, mutta ei se ole vielä ihan valmis kisoihinkaan, eli sen puoleen ei aiheuta harmaita hiuksia mulle.

Näiden ympäri vuoden treenattavien lajien lisäksi toki odotellaan innolla talven loppumista, että päästään esim. jälkeä tekemään ja sitten kesällä tietysti vepeä. Ringan kanssa haluaisin kokeilla sitä peltojälkeä, Varga tekee perus metsäjälkeä. Viestin alkeita voitais toki tehdä talvenkin aikana, kun ei vielä vaadita pitkiä matkoja ja pitkiä odotteluaikoja, mutta katsotaan... Kylmässä seisoskelu ei oo sitä omaa lempparia.

Varsinaisten harrastusten ja kisojen lisäksi tarkoituksena on pyörähtää ainakin muutamissa näytelmissä, jos koronatilanne niiden järjestämisen sallii. Meidän erkkari siirtyi helmikuulta elokuulle, joten molemmat trikit meneekin silloin jo avoimeen ja Toscakin pääsisi vetskuihin! Täytyy taas keksiä Vargalle joku esittäjä. Toinen näyttely, mitä olen tuumaillut, on tietysti meidän "kotinäyttely" HauHau DogShow (eli Tampere KV ja NORD) Tampereen Messukeskuksessa, joka toivottavasti myös tällä kertaa päästään järjestämään. Sinne menis toinen tai molemmat mustat avoimeen, tuomareista riippuen. Tosca ei silloin vielä ole veteraani-iässä.

Pääasiassa näyttelyihin lähdetään taas ja edelleen sillä meiningillä, että kunhan nyt ei ihan hylsyä tulis niin ollaan tyytyväisiä. Näyttelyt on sellanen enemmän hupiharrastus mulle, eli en ota sitä niin vakavasti ja tavoitteellisesti, vaikka kivahan se olisi joskus jotain voittaakin. Mutta erityisesti Ringan kanssa haluan kehään ihan vaan siksi, kun sen kanssa on siellä niin kauhean mukavaa.

Kaikista koirista otetaan taas tuttuun tapaan synttärikuvat, Varga täyttää heti alkuvuodesta 2v, Tosca kesällä 8v ja Ringa sitten syksyllä 3v. Lisäksi tarkoituksena ja suunnitelmana on kuvata jokaisesta koirasta sellaiset ihan huikeat "esittelyvideot", joissa tiivistetysti esitellään kyseisen koiran ominaisuuksia ja taitoja. Toscasta täytyy kyllä siihen sitten kaivaa vuodelta 2019 video, jossa se hyppää metrin, koska en enää 8-vuotiaana aio sitä rasittaa pk-puolen esteillä. Muutenkin aion syventyä tähän videokuvaamiseen jatkossa enemmän. Ja ihan vähintään ne mahdolliset MH-kuvaukset ja luonnetestit kuvataan, mahdollisuuksien mukaan myös kaikki muut kokeet. Ja treenivideoitakin yritän mahdollisuuksien mukaan ottaa.

Varga, © Aino Vakkilainen

Ja sitten tosiaan, toivottavasti meidän vuoden kruunaa se, että loppuvuodesta päästään astuttamaan Ringa hienolla Lakulla ja se toivottavasti tulee tiineeksi ja synnyttää pentueellisen reippaita ja terveitä palleroita. En odota Ringalle mitään suuren suurta kymmenen pennun pentuetta, kun se on kooltaan pieni ja sen suvussakaan ei mitään jättipentueita ole ollut.
         Ja tällä kertaa olen paljon valmiimpi, kuin Toscan kanssa. Myöskin valmiimpi reagoimaan siihen, jos tuntuu, että kaikki ei etene niinkuin pitäisi. Vähän ylimääräistä jännitystä aiheuttaa nuo menneet tapahtumat, mutta ainakin Ringan emän (Toscan siskon) synnytykset on menneet tosi hyvin, vaikka ensimmäisessä pentueessa oli vain 1 pentu, joka usein aiheuttaa ongelmia. Ja muutenkin sukulaiskoirilla on synnytykset menneet hyvin, Toscaa lukuun ottamatta. Sen perusteella uskallan Ringan astuttaa, mutta silti jännittää, tietysti.

Hyvää Uutta Vuotta kaikille!
Toivottavasti tämä vuosi on parempi kuin edellinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksyntäni jälkeen :)