9.1.2021

Vuoden ekat ja tokat treenit!


Aloitettiin vuosi heti treeneillä!


Hallivuoro oli tuttuun tapaan perjantaina, eli nyt se osui vuoden ensimmäiselle päivälle. Sitä edellinen sattui joulupäivälle, jolloin myös käytiin treenaamassa kaikessa rauhassa, kun suurin osa porukasta ei päässyt. Ja mikäs siinä on treenatessa heti juhlapäivien jälkeen, kun olisi muutenkin vaan kotona ja ei ole esim. krapulaa juhlimisen seurauksena - itsehän en siis alkoholia käytä ollenkaan, jää nekin rahat koiraharrastuksiin!


Ringa teki seuruujuttuja (kääntymistä ja peruuttamista!!) ja rallya, radan lisäksi pari radan pätkää ja yksittäisiä tehtäviä. Kun vielä namikädestä päästään eroon ja saadaan kääntymiset kuntoon, niin hyvä tästä tulee. Aika vaan saattaa loppua kesken, kun menin ilmoittautumaan 6.2. pidettäviin collieiden rallymestiksiin, mutta sitten mennään sillä mitä siinä vaiheessa on ja toivotaan parasta.

Tosca teki ruutua ja seuruujuttuja. Ruutu edistyy! Nyt koitetaan seuraava kuukausi keskittyä enemmän rallyn hiomiseen, koska myös Tosca lähtee rallymestiksiin starttailemaan alokasta, mutta tämä treeni meni vielä ihan tokoillessa.

Varga teki vähän sitä sun tätä tokojuttuja. Ja jostain syystä vuoti (vinkui ja inisi) ihan hillittömästi tällä kertaa, asialle täytyy tehdä jotain ettei se jää tavaksi. Rasittava ongelma!

Vargasta lisää joskus toiste, ehkä videoakin...

******************************

Seuraavana perjantaina rajallisen treeniajan takia mukaan lähti vain brittiprinsessat
ja Varga sai jäädä kotiin miehen seuraksi.

Tehtiin hyvällä fiiliksellä rallyjuttuja molempien kanssa, Ringa erityisesti keskittyi seuruuseen ja vasemmalle käännöksiin. Ja mä yritän vieroittaa itseäni namikädestä seuruussa (suoralla) koska se on mulle selvästi hankalampaa kuin Ringalle itselleen. Koska hyvin se seuras vaikkei mulla namia kädessä ollutkaan ja onhan sitä tehty ulkona ihan pelkällä sosiaalisella palkalla pätkiä sillon tällön. Kädestä vieroittaminen sen sijaan tulee olemaan pitkä tie tuon hyvin tehokkaasti käsikosketukseen opetetun koiran kanssa! Onneksi se ei vielä rallyn alokkaassa ole kynnyskysymys, kun nyt vaan saatais ne käännökset kuntoon.


Toscan kanssa kokeiltiin vähän sitä sun tätä rallyliikettä ja hyvinhän noi sujuu, jos vaan ite tekee kaiken oikeassa järjestyksessä. Esimerkiksi makuulta suoraan seuruuseen lähtiessä mun täytyy lähteä tosi reippaasti liikkeelle ja sanoa seuruukäsky vasta kun oon jo itse liikkeellä, muuten se pompahtaa perusasentoon, joka on virhe. Ja koiran istuessa edessä, mun täytyy ensin näyttää kädellä kummalta puolelta haluan sen siirtyvän sivulle, ennen kun sanon käskyn, että se on jo valmiina lähtemään oikeaan suuntaan. Käskyn kuultuaan se ei todellakaan enää mitään suuntamerkkejä katsele ja kun se on molempia sivulletuloja tehnyt samalla käskyllä, niin en jaksa enää ruveta sekottamaan sen päätä opettamalla niitä uusiksi.


Koirilla oli tosiaan jumppapompat päällä, koska en jaksanut niitä autosta ottaessa riisua, kun hallissa oli yllättävän viileä tällä kertaa. Näitä kahta ei lämpö haittaa! Vargalla saattais tulla kuuma, sen touhuamisessa on niin paljon enemmän menoa ja meininkiä. Tosca sen sijaan pitäis jumppista ihan mielellään sisälläkin, ja kaivautuis varmaan vielä lisäksi peiton alle.

Tälle kuulle on ihanan paljon treenejä sovittuna, joten treenikuulumisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksyntäni jälkeen :)