16.4.2016

Treenitauolle mars

Kuvat ottanut mieheni 14.4.


Käytiin eilen aamupäivästä Toscan kanssa ihan kahdestaan treenailemassa vähän tokojuttuja. Kuten edellisellä kerralla, oli koiralla edelleen motivaatio / into tekemiseen hukassa. Se kuitenkin leikkii edelleen ihan kuten ennenkin ja kyllä me joitain ihan hienoja liikkeitäkin saatiin tehtyä, esim. luoksetulot oli ihan super. Lisäksi mun päässä syttyi joku lamppu jäävien maahanmenojen kanssa, hoksasin miten kättä pitää viedä, että T menee mahdollisimman näppärästi maahan.

Nyt alkoi ihan selkeästi ilmetä kuitenkin sellainen ongelma, jota en ole ainakaan ennen pahemmin huomannut. Tuo lähtee liikkeiden välillä haahuilemaan heti omiaan, eli heti kun laitan lelun taskuun / olen kaivamassa nameja seuraavaa liikettä varten. Selvästi siis motivaation kanssa ongelmaa. Pidetään nyt ainakin jonkun aikaa treenitaukoa tokosta ja siirretään myös sen jäljen kokeilua.

Haahuilua liikkeiden välillä kokeillaan sitten tauon jälkeen karsia sillä, että pidetään pelkkä namipalkka ja liikkeet jatkuu aina suoraan edellisestä ilman, että koira on "vapaalla" siinä liikkeiden välissä. Kiitos tästä(kin) vinkistä taas Jennille. Lisäksi tokokoutsin kanssa on tarkoitus kokeilla, että treenaisin hänen koiransa kanssa ja Tosca keräisi innostusta kentän laidalla narun päässä odottaessaan. Se kun on herkästi aika mustasukkainen, niin luulen, että toisen koiran näkeminen mun treenikaverina voisi saada jotain ajatuksia heräämään sen päässä.

Tokoilun ja muun sijaan koitetaan saada pyörät pyöräilykuntoon ja päästä siis pyörälenkeille ja niitä mätsäreitäkin olisi taas tiedossa esimerkiksi huomenna. Näyttelyasioiden treenaaminen kun on vähän pakollista nyt, kun KV-näyttely lähenee uhkaavasti. Neljät mätsärit olisi ennen sitä vielä tässä lähellä. Ja sitten ehkä tehdään vähän juttuja, joita Tosca tekee mielellään, kuten lelujen ja muiden esineiden etsimistä metsästä. Eli vähän esineruudun alkeita. Se homma on sille sellainen, mistä se tuntuu palkkautuvan jo itse tekemisestä ja jatkaisi vaikka koko päivän, jos saisi.

Viikon päästä onkin jo Hämeenkyrössä tokopäivä, joten kauaa ei ehditä taukoilla tokosta. Ehkä siellä saamme kouluttajilta apua myös näihin nyt ilmenneisiin ongelmiin.


Tehtiin muuten ihan alkeellisia kapulan pitoharjoituksia etäisesti kapulan muotoisella lelulla (tuliaiseksi tuomani Kong Squeezz, jos muistatte) tuossa päivänä eräänä. En muista yhtään kyllä, että mikä päivä se oli. Istuin keittiön tuolilla pitämässä kokkaavalle miehelle seuraa, kun Tosca toi kyseisen lelun mulle ja siitä se idea lähti - laskin lelun ylempää koiran kuonon kohdalle ja niin se nappasi siitä kiinni. Sai toki kehuja ja leikittiin siinä palkaksi sillä samaisella lelulla myös. Toistettiin ehkä noin viisi kertaa ja joka kerta se nappasi yhtä näppärästi kiinni lelusta.

Yleensä Tosca on vähän huono ollut ottamaan kiinni kädessä olevasta lelusta, paitsi jos sitä esim. vetää maata pitkin. Se taitaa yleensä vain odottaa, että se lelu heitetään sille, jonka jälkeen siitä voi sitten taistella. Selkeästi nyt hoksasin oikean tekniikan / liikkeen, jolla saan sen nappaamaan kiinni siitä. Tästä on hyvä lähteä kapulan kanssa sitten jossain vaiheessa jatkojalostamaan pitoa. Noutaminen itsessään tuolle ei ole mikään ongelma (paitsi se, että pitäisi malttaa istua, kun kapula heitetään), mutta se kapulan (tai lelunkaan) pitäminen ei tule ihan luonnostaan.

Nyt suuntaamme siis katseemme ainakin hetkeksi mätsärikehiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksyntäni jälkeen :)