2.4.2019

Varga

Meidän tiimiin liittyy se puuttuva palanen.
Vertin tytär.

Sitten mulla on melkein se mitä halusin alunperin: Toscan ja Vertin tytär. Mutta onkin Toscan siskontyttö ja Vertin tytär, isoin erohan siinä on se, että niitä on yhden sijasta kaksi. Mutta ihan parasta, että mulla on toivottavasti tulevaisuudessa kaikesta huolimatta jalostuksessa mukana näitä molempia koiria, jollain tavalla. Jos nyt osoittautuvat siihen kelvollisiksi. Ja toivottavasti itselläni mieluisia harrastuskavereita ja perheenjäseniä. Ihan kelvollinen plan B.

Ja onhan se yhden nartun (sterkkaamattoman, toim. huom.) omistaminen vähän sellainen "kaikki munat yhdessä korissa" -tilanne kasvattajalle. Että se voi olla, ettei sitä sitten syystä tai toisesta pääse kasvattamista sillä ainokaisella aloittelemaan ja siinä sitä sitten taas odotellaan seuraavat x vuotta seuraavaa mahdollisuutta.

Tämän pienenhän siis piti mennä sijoitukseen, mutta sitä sijoituskotia ei sitten tuntunut löytyvän ja saatoin ehkä vähän vahingossa unelmoida... Enkä sitten oikein enää raaskisi "luopua" siitä. Ja vahingossa keksin sille kutsumanimenkin. Se vaan tuli jostain, eikä siinä sitten muita vaihtoehtoja enää mietitty - ihan niinkuin Ringankin kanssa.

Varga on feminiininen versio nimestä Varg, joka tarkoittaa sutta. Että onko se nyt sitten hyvä vai huono enne? Susi on hieno eläin kyllä, vaikken kyllä metsässä yllättäen haluaisi törmätä...

Katsotaan miten meillä lähtee sujumaan, vaihtoehtonahan tosiaan on sitten myös etsiä se sijoituskoti vähän myöhemmin, jos alkaa tuntua siltä, että pakka hajoaa käsiin näiden kanssa. Mutta huhtikuun puolivälin jälkeen haetaan jokatapauksessa pikkutyyppi meille tänne Tampereelle.

Mutta tässä hän on ♥

Diamondfox Amazing Dark Phoenix
"Varga"

4vk (kuva © kennel Lifedream)

tricolor, narttu, s. 24.2.2019

isä:
BH HK1
Cinnaberry`s Calvin K   "Vertti"

emä:
BALT & EE & LV & LT JMVA LTJV-18 TLNJW-18 TLNW-18
Diamondfox Amazing Love   "Vivian"

CEA: kantaja
DM: N/N (ei kantaja = normaali)

4vk (kuva © kennel Lifedream)

Melkolailla mustanpuhuva typy. Kai se sitten tasapainottaa tätä hommaa jotenkin, kun Tosca ja Ringa ovat vähän enemmän valkoisella koristeltuja. Vargasta tulee (ainakin sukunsa perusteella) varmasti isompi kuin nämä mun sievät pienet englantilaisneidit. Pitäis sitten päästä se metrinen estekin ylitte, vähän helpommin. Vähän haaveilen et jos viestikoiran saisin. Ja jälkeä nyt varmaan tulee tehtyä, samalla kun Ringankin kanssa. Hurjimmissa unelmissani harrastaisin nahkacollien kanssa suojeluakin, mahtaiskohan tästä kakarasta olla jopa siihen. Aika näyttää...

Käytiin näitä pieniä siskoni kanssa katsomassa maaliskuun viimeinen päivä, kun juuri olivat viisiviikkoisia. Sellainen kevyt yhdeksän tuntia autossa sinä päivänä. Vähän kauhulla odotan saman matkan tekemistä uudelleen muutaman viikon päästä ja parin pennun kanssa kohti Tamperetta... Tänne Tampereelle tulee myös Vargan veli, joten lähdetään kätevästi kimppakyydillä sitten hakemaan näitä riiviöitä kotiin.

Ja jestas että viisiviikkoinenkin jo puree kovaa! Ei mitään sellaista pientä kokeilua ja maistelua, vaan ihan oikeasti sattuu, kun nää tyypit päättää kokeilla hampaitaan. Ringa kun ei ole koskaan muuta kuin vähän kevyesti kokeillut hampaillaan sormia, en oo saanut siltä vielä naarmuakaan. Toki mä tapasin sen vasta ensimmäistä kertaa kahdeksanviikkoisena.

Varga 2vk

Siskollakin saattoi siinä alkaa pieni pentukuume nostaa päätään pieniä pennunpalleroita lällytellessä. Lupasin, että saa olla tämän ja vaikka Ringankin kummitäti ja ottaa niitä, ja miksei Toscaakin, lainaan ihan mielin määrin (ehkä kuitenkin yksi kerrallaan), jos siltä tuntuu :D Ja kakkosohjaajaksi tarvin sen, jos meinataan viestiä tehdä. Onni on sisko, joka on kans koiraihminen ♥ Joskaan ei ehkä ihan niin hullu kun minä...

Minä sen sijaan... En varmasti ota yhtään ainoota pentua ainakaan viiteen(toista) vuoteen tän jälkeen. Ringa on älyttömän helppo pentu, mutta tää ei varmaan tule olemaan ihan samaa sarjaa. Ja ei varmasti tuu olemaan vapaa-ajalla tylsää hetkeä!

No, sentään alkaa olla kevät. Ei tarvi enää pukea niin hirveästi ulos lähtiessä. Helpottaa elämää. Ringan sisäsiisteyden opettelua kun tehtiin juuri siinä pahimpien pakkasten aikaan ja voin kertoa, että ei ollut kyllä mitään herkkua se.

Varga 2vk

Mutta yks juttu mitä en oo vielä päättänyt, on tän neidin varusteiden väri. Toscallahan on oranssi ja Ringalla keltainen. Hetkeen aikaan en kyllä kauheesti mitään uutta osta, että voi olla, että tämä menee mustissa kamppeissa alkuun (ja lainaa muilta, onneks mulla on pantoja ja remmejä ja muita varmaan ainakin kymmenelle koiralle).

Vähän haaveilin turkoosia, mutta kun tämä on tumma ja kasvanee noita kahta muuta isommaksi, niin se kyllä oletettaisi varmaan urokseksi vähän turhan usein... Pinkki olis toisaalta kauheen kiva. Mulla olis kyllä pinkkiturkoosia paracordia! Paracord-remmejä on tässä ihan jonkun verran tullut tehtyä, niin nopeastikko sitä nyt omallekin yhden... Tai kaksi.

Ja kohta mä tarvin toisen tai siis kolmannen pakastimen... Hupenee tuon yhden kaappipakastimen sisältö aika reipasta tahtia jo kahden kanssa, ja jääkaapin pikkupakastimessa on ihmisten sapuskaa.

Ja joo, mä tiedän, tää on huono idea.
Mut eipä se oo mua ennenkään estänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksyntäni jälkeen :)