14.5.2016

BH-kurssi, osa 2/6

BH-kurssin toinen kerta oli 13. perjantai.
Mun lempipäiväni - arvatenkin treenit meni mainiosti.Kuvat on otettu lenkin varrella, 12.5. Mies kuvasi, minä editoin. Saatte siis syyttää mua, ettei niiden säädöt ole ihan sitä mitä pitää. Harjoituksen puutetta...

Ihanaa, kun alkaa olla vihreää, lämmintä ja valoisaa! Kun vielä lämpötila pysyisi tässä kahdenkymmenen paikkeilla, ei ainakaan hirveästi yli. Mutta suuremmalla todennäköisyydellä luvassa on aina joko vesisadetta tai helteitä.


Tällä kertaa kurssilla aiheena oli henkilöryhmä ja siitä suoraan suorittamaan BH-kokeen "jääviä" (jotka siis nykysäännöillä tapahtuu siten, että ohjaajakin pysähtyy ja jatkaa vasta sitten ilman koiraa!) ja luoksetulo sitten siihen "jäävään" maahanmenoon. Toinen koirakko teki samaan aikaan paikkamakuuta. Ensin vuoroaan kaikki kävivät läpi "ilmoittautumisen" pareittain.

Meillä ilmoittautuminen meni hyvin, Tosca ei välittänyt "tuomarista", joka tuli mua kättelemään, vaan pönötti nätisti sivulla, vaikka en sille nameja syöttänytkään. Meidän parina ollut koira kuitenkin rupesi vähän räyhäämään, jota Toscan oli sitten kommentoitava. Hyvin se kuitenkin hiljenee, kun komentaa - useimmiten. Joskus täytyy vielä vähän kokeilla...

Tosca kun ei sitä seuruuta vieläkään hallitse riittävän hyvin, niin otettiin ekassa setissä ihan vaan se aiheeksi, eikä tehty siis ihan samoja juttuja kuin muut. Saatiin jälleen kerran hyvin vinkkejä seuruuseen ja sehän toimii jo tosi kivasti (ainakin suoralla ja oikealle käännöksissä). Monta lamppua syttyi taas, sekä ohjaajan että koiran päässä.

Tämän jälkeen mentiin paikkamakuuseen, kun meidän pari suoritti liikkeitä. Paikallaanhan Tosca pysyy hienosti, nyt vaan hienosäätöä mm. siihen, että maata ei haistella ja ympärilleen ei tuijotella (mitkä saattavat mm. herpaannuttaa sen ajatukset siitä, mitä tässä nyt pitikään tehdä, jolloin se saattaa lähteä ajatuksissaan mun luo). Näiden jälkeenhän se onkin jo aika koevalmis liike, vaikka tottakai häiriötreeniä kaivataan. BH-koetta varten täytyy toki myös sitä pitkää aikaa harjoitella.

Paikkista tulee ainakin treenattua, kun koira on valokuvattavana!

Toisessa setissä kokeiltiin sitten ne BH-kokeen "jäävät" ja eihän niissä mitään ongelmaa ollut. Mitä nyt itse sekoilin vähän käskysanoissa. Vaikka paremmin se ne oikeat jäävät tekee. Luoksetulokin toimii, tottakai. Mutta nyt pitää vaan tehdä sitä, että palkka (onneksi nakki) putoaa suoraan mun suusta. Tulee paremmin suoraan sillä tekniikalla.

Seuruu lähti tässä kohtaa toimimaan ihan tosissaan jo niin, että pääsin nostamaan kättä ihan reilusti irti Toscan nenästä, ja siinä se tuli nätissä kontaktissa mukana. Ei merkkiäkään mistään laamailusta. Myöskään perusasennossa ei vilkuillut ympärilleen. Siis, kuka ton kanssa käy yöllä salaa treenaamassa, kun se yhtäkkiä vaan toimii...?

Loppuun, bonuksena, kokeiltiin loivaa pk-puolen A-estettä. Mulla ei edelleenkään ole tietoa, onko Tosca sitä agipuolella tehnyt joskus, mutta eipä ollut tuossakaan ongelmaa. Kahden kokeilun jälkeen se meni jo pelkästään käskyllä lähettämällä sen. Nyt vähän hiotaan sitä alastuloa, ettei hyppää alas ja ehkä päästään tänä kesänä kokeilemaan se oikea, jyrkempi A.

Koko treenien aikana Tosca ei ottanut häiriötä muista koirista. Eikä ihmisistä. Eikä mistään muustakaan. Täytyy päästä kyllä enemmän treenaamaan häiriössä, silti.


Mieltä lämmitti (taas) kuulla toiselta koutsilta (jolla itellään on ihan huisin hienoja malikoita), että Tosca on ihan tosi hyvä koira. Vaikka tiedänhän mä sen. Se on ihan super.

Ensi kerralla onkin luvassa kaupunkiosuuden testailua. Odotan mielenkiinnolla, mitä siellä tapahtuu ja mitä Toscan menosta sanotaan.

Joku kerta täytyisi ehkä kuvaajan kera ajella itekseen tuonne kentälle, että saisi esim. videoitua sen A:n ja treenattua vaikka vähän umpihyppyä ja sen sellaista.


Tänään ei ehkä treenata, ellei ihan pienesti kontaktia.
Huomenna on meinaan lisää pk-tottista luvassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksyntäni jälkeen :)