5.4.2016

Kuvia ja tokomietteitä

Tämän postauksen kuvat on otettu 31.3.2016 torstaina.
Kiitos miehelleni jälleen kuvista :)


Ei sitten mentykään näyttelytreeneihin sunnuntaina. Ihan hyvä niin, koska Toscallahan olikin sitten samana päivänä maha löysällä, ekaa kertaa mulla ollessaan. Veikkailen syyksi ruokaan lisättyjä uusia lisiä. Muuten neiti vaikutti kuitenkin ihan normaalilta pirteältä itseltään.

Eilen (maanantaina) kävin lenkin yhteydessä tekemässä vähän tokotreeniä Toscan kanssa. Testattiin kaukoja korkeammassa vireessä ja ai että miten taitava tuo on! Sivulletulo ei kyllä sitten meinannut onnistua, kun kierroksia oli. Huomaa, ettei se ole vielä niin varma liike. Saatiin kuitenkin kierroksia alaspäin ja muutama hyvä sivulletulo + pari muutaman askeleen seuraamista. Yksi luoksetulo, jossa heitin lelun taakseni ennen kuin koira oli mun kohdalla.

Mutta mikä siinä on, kun ei voi lopettaa ajoissa? "Jos mä vielä tän liikkeen..." ei vaan toimi. Siinä vaiheessa pitäis laittaa pillit pussiin ja jatkaa matkaa. Koska sen jälkeen ei tuu enää muuta kun epäonnistumisia, paineistumista ja muuta typerää. Mutta kyllä mä vielä opin.

Pitää nyt ottaa tavoitteeksi tehdä ihan sellasia lyhyitä, muutaman liikkeen treenejä, joissa on vaan superkivaa jeejee. Opetella lopettaaman ajoissa. Jää molemmille parempi fiilis ja menee vähemmän asioita pieleen.ALO-liikkeitä ollaan nyt pääasiassa koitettu hinkata, mutta kaikkia ei olla vielä edes aloitettu... ALOn lisäksi ohjatuissa treeneissä kokeiltiin merkin kiertoa ja itsenäisesti ollaan vähän joskus kokeiltu seisomaan nousemisen opettelua.

Tehdäänpä jonkinlainen kartoitus niistä ALO-liikkeistä:

Paikkamakuu 1min - Kyllä se ainakin metsässä kiven päällä nollakierroksilla pysyy maassa ihan ok, mitä nyt saattaa vähän vinkua (mitä ei ole treenatessa koskaan harrastanut onneksi). Istumassa se pysyy myös treeneissä. Pitäisi varmaan kokeilla, pysyykö se treeneissä makaamassakin...

Seuraaminen - Sivulletulo ja seuraaminen menee edelleen hyvin vahvasti namiavustuksella. Huoh. Tuntuu, ettei se etene ollenkaan, mutta kai sitä pitäisi vaan muistaa joka päivä ihan muutama toisto treenata, niin väkisinhän se sitten alkaisi jäämään päähän. Käännöksiä ollaan tehty, juoksemista ei. Hidasta ja vähän reippaampaa kävelyä kyllä.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä - Menee se maahan sivulla istuessaan, mutta mun liikkuessa ei olla vielä edes kokeiltu, eikä suoraan pysähdyksestä.

Luoksetulo - Juu muuten toimii, mutta se loppuosa on vielä hiomatta, että osaisi tulla mun eteen riittävän tiiviisti istumaan ja siitä sivulle käskystä. Noloa todeta, että adhd-seropi Lotta osasi tulla eteen istumaan paljon paremmin. Tosca jättää liikaa välimatkaa, eikä ole niin suorassa muhun nähden.

Noutoesineen pitäminen - Ei olla vieläkään otettu noutokapulaa esille. Oliskohan jo aika?

Kauko-ohjaus - Toimii pelkillä sanallisilla käskyillä. Käsimerkeistä ei tunnu olevan muuta kuin haittaa tällä hetkellä, ne toimivat vain, kun koira on ihan lähellä. Liikkeen alussa koiran luota poistuminen vaatii treeniä sekä tässä että paikkiksessa ja luoksarissa, koska se meinaa helposti lähteä mukaan, jos poistun ihan suoraan eteenpäin.

Estehyppy - Este on, mutta ei olla vielä jaksettu raahata sitä pihalle. Otetaan varmaan ensin ihan luoksetuloa estetolppien välistä. Kyllähän se hypätä osaa, en vaan halua, että se yhdistää liikkeen heti agilityhyppyihin ja alkaa kerätä liikaa kierroksia siitä.

Luoksepäästävyys - Kerran kokeiltu, syötin namia samalla, ei mitään ongelmaa vieraan ihmisen kanssa. Mutta siis, treenattava tottakai lisää, aina kun on sopivia ihmisiä paikalla.

Joo, olen mä ihan onnellinen jos me tämän vuoden aikana päästään kokeeseen ja vielä läpikin. On tuo aika raakile, mutta niinpä olen itsekin ja kyllä se on ehdottomasti ohjaaja joka tässä jarruttaa. Ihan ehdottomasti täytyy nyt ottaa monipuolisemmin liikkeitä treeneihin ja kotona sisällä tuota kapulan pitoa aloitella myös. Torstaina on onneksi ohjatut treenit!Lunta ei ole täälläpäin enää juurikaan, mutta jäätä on.
Kauas rannasta ei kuitenkaan enää uskalleta.

Videoa ei eiliseltä otettu, kun se edellinenkin on vielä leikkaamatta.
Kuviakin olisi vielä julkaisematta (sunnuntaisia).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksyntäni jälkeen :)