12.4.2016

Tokotreeniä videolla

Käytiin tänään treenaamassa.
Ja todettiin, että tokohyppy ei oo mikään ongelma.

Kuvannut mieheni ja valokuvista gifin tehnyt kaverini Krasu, suuri kiitos molemmille :)

Alkuun kokeiltiin heti sitä hyppyä pienen virittelyn jälkeen, kun estekalustoa sattui autossa olemaan. Ensin matalalla - ei ongelmaa. Nostettiin - ei ongelmaa. Nostettiin vielä sitten noiden matalien tolppien ylimmille kannakkeille, olisko jotain 50 cm luokkaa. Ei vieläkään mitään ongelmaa.

Nyt otetaan sitten mukaan jatkossa se, että Toscan on tultava mun eteen istumaan kuten luoksetulossa (jossa treenataan samaa). Nyt siis heitin sille lelun kun oli hypännyt. Ja treenataan myös kapeammalla esteellä, kun tuo oli nyt melkein 120cm leveä. Ja korkeammat tolpathan mulla on 72cm asti ja metriin asti korotettavasta lautaesteestäkin on jo piirrokset olemassa. Vaihdellaan siis korkeutta, leveyttä ja etäisyyksiä, plus kaikkea muuta mahdollista, mitä keksitään. Ja jossain vaiheessa aletaan siis hahmottelemaan pk-puolen metristä, kunhan saadaan se este rakennettua.

Innokkaan (köh...) näköinen tokokoira pösön takakontissa lähdössä treeneihin.

Sellainen matalampi hyppy.

Hyppyjen lisäksi tehtiin parit kaukot, sivulletuloja ja seuruupätkiä. Muutamat jäävät maahanmenotkin kokeiltiin, vaikka ne nyt on vielä ihan alkutekijöissään - yksi taisi päätyä videollekin. Yritin kerrankin suunnitella treenejä vähän etukäteen, mutta ei ne nyt ihan sit silleen menneet.

Toscalla oli fiilis jotenkin hakusessa hyppyjä lukuunottamatta. Se "laamaili" seuruussa, jos en pitänyt namia sen nenässä, eikä olisi oikein viitsinyt keskittyä mihinkään, kaikista vähiten johonkin typeriin sivulletuloihin. Täytyykin siis kokeilla tehdä vähän enemmän sellaisia vauhdikkaita fiilistreenejä, että saa koiralle motivaatioa ja fiilistä ylöspäin. Ja olla itse enemmän innostuneen näköinen - sen hoksasin videolta sitä leikellessäni.Mieskin siellä häärii kameransa kanssa joissain pätkissä, älkää hämmentykö siitä ;)

Video on taas leikelty ja säädetty Resolvella, josta mainitsin edellisessä videon sisältävässä postauksessa. Pieniä ongelmia on vielä - videon alkuun laittamani teksti katosi tallentaessa ja video alkaa suoraan ensimmäisestä klipistä. Muuten ohjelma alkaa jo hahmottua ja toimii aivan mainiosti. Uskallan siis jo suositella muillekin.

Vuosia sitten ompelemani treenitaskut ekaa kertaa testissä.

Alunperin meillä oli siis ideana tehdä hypyn lisäksi seuruun käännöksiä ja jääviä. Ei me nyt niitä käännöksiä oikein päästy tuolla mielentilalla kokeilemaankaan - tiesin, ettei siitä tulisi mitään, kun koira muutenkin hävisi välillä minne lie. Se, että yritin pitää namit taskussa / kauempana koiran nenästä kunnes palkkaan sen, selvästi pahensi tilannetta tällä kertaa. Toivottavasti kyseessä oli vain huono päivä ja seuraavat treenit menee paremmin.

Onneksi ihana kaverini Jenni suunnitteli meille vähän treenejä ja antoi muita neuvoja. Ilman sitä Jennin kanssa käytyä keskustelua, en tiedä koska olisin siitä epätoivon suosta jaksanut nousta ylös. Nää on näitä hetkiä, kun tajuaa, ettei ole puoliksikaan niin taitava kuin kuvitteli mielessään - loppuu vaan keinot ja ymmärrys kesken, kun mikään ei tunnu toimivan. Kyllä me tästä päästään vielä eteenpäin.

Alla vielä joitain kuvia viime päivien retkiltämme.

Vierivä kivi ei sammaloidu. Nämä eivät ole pahemmin vierineet.


Se paras ja kaunein kuvakulma... tai sitten ei.


Haki se sen lelun sieltä puusta kun tarpeeksi yllytti!


Suuri seikkailija.

Sinivuokkojakin nähtiin tänään kahdenlaisia, näitä metsässä kasvavia
ja sitten niitä, jotka ajelee pitkin kaupunkia ylläpitämässä järjestystä.


Aiheesta kukkaruukkuun... Olisiko teillä lukijoilla hyviä jälkivaljas-vinkkejä meille?
Facebookin kirppikset eivät näytä tuottavan tulosta, vaan kauppaan on lähdettävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit julkaistaan vasta hyväksyntäni jälkeen :)